3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

TARTA SZPINAKOWA Z WĘDZONYM FIETEM Z INDYKA


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

CIASTO

  • 120 g masła, zimnego , pokrojonego na kawałki
  • 250 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 40-50 g zimnej wody
  • 1 łyżeczka soli

FARSZ

  • 350 g wędzonego filet z indyka
  • 450 g szpinaku mrożonego, liściastego, rozmrożonego i odciśniętego pozostaje ok 200-220g z wody
  • 150 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych pokrojonej w paski
  • 100 g białej cebuli, obranej , przekrojonej na 4
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • 200 g śmietany, 18% tłuszczu
  • 100 g sera gouda
  • 1-1.5 łyżeczka soli
  • 1\4 łyżeczki pieprzu
  • 6
    1h 10min
    Czas całkowity 35min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    CIASTO
  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki na ciasto, wymieszać 30s\obr.5
    Powstałe ciasto rozwałkować w foli spożywczej na okrąg szerokość 30 cm i razem z folią włożyć do lodówki na 15 minut.W tym czasie rozgrzać piekarnik do temp.200C

    2.Ciasto przełożyć do formy na tartę ,wylepić nim dno i brzegi formy.widelcem delikatnie ponakuwać ciasto, przykryć papierem do pieczenia wyłożyć obciążnikami lub nasionami np fasoli .
    Piec 10 minut w tem.190C po tym czsie zdiąść obciążenie i papier do pieczenia dopiec 8-10 minut 190C
  2. FARSZ
  3. 1.Do naczynia miksującego wkładamy cebule i czosnek 3s\obr.5
    2. Cebule zgarniamy za pomocą kopystki na dno naczynia
    dodjemy olej dusimy 3min.\VAROMA\obr .1
    3.Do naczynia dodajemy papryke i przedłużamy czas duszenia 2 min.\Varoma\obr.1
    Całość przekładamy do inneg naczynia odstawimy na bok

    4.Do czystego i suchego nacynia władamy ser miksujemy 8s.\obr.7

    5.Do naczynia z serem dodajemy jajka, śmietane,sól i pieprz
    mieszamy 20s.\Obroty wsteczneobr.3

    6.Do naczynia z duszoną cebulą i papryką dodajemy szpinak wędzony filet z indyka i wlewamy zalewę z naczynia mksującego wszystkie skadniki wymieszać kopystką

    7.Na podpieczony spód tarty wyłożyć farsz.Piec ok 35minut w tem\180C
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy