Tu jesteś:
4
Składniki
2 słoik/słoiki/słoików
Smalczyk z Cebulką i Pieczarkami - Przepis Marcin Barycz
- 0,5 łyżeczki soli
- 1 łyżeczki mielony biały pieprz
- 2 kostki bulionu grzybowego
- 500 g świeżej zmielonej słoniny
- 500 g pieczarek
- 500 g cebuli ,obranej, schłodzonej i pokrojonej na ćwiartki
-
6
45min
Czas całkowity 45minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia włożyć cebule i rozdrobnić - 8s / obr. 5 [/b]przełożyć do innego naczynia.
- Włożyć pieczarki i rozdrobnić - 5-8s / obr. 5 [/b]przełożyć do innego naczynia
- Do naczynia włożyć zmieloną słoninę i topić - 12min. / temp. VAROMA / obr. 2[/b]
- Przez otwór w pokrywie wrzucić cebule (jeżeli jest bardzo soczysta to najpierw odcisnąć nadmiar soku) i smażyć - 15min. / temp. VAROMA / obr. 2[/b]
- Dodać pieczarki, kostki grzybowe, pieprz, sól, smażyć - 10min. / temp. VAROMA / obr. 2[/b]
- Przelać do wyparzonych słoików i zostawić do wystygnięcia,zakręcić.
- Najlepiej przechowywać w lodówce lub innym chłodnym miejscu.
- Smaczengo !
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz