3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Jajka faszerowane pastą z kiełkami


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

Farsz do jajek

  • 1 szczypta pieperzu
  • 50 g kiełków, (dowolne dobrze komponujące się z jajkiem)
  • 1 łyzka majonezu, (najlepiej przygotowanego samodzielnie)
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego, (równieżmożesz przygotować go samodzielnie)
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • + dodatki do dekoracji, (rzodkiewka, kiełki itp.)
  • 6 jajek kurzych
  • 1 szcypta soli
5

Przygotowanie

    Ugotuj jajka ...
  1. Do naczynia miksującego wlej 400ml wody (w temp. pokojowej) . Umieść w nim koszyczek z jajkami. Ugotuj na twardo. (czas 13-14 minut, temp. Varoma, obroty 1). Po ugotowaniu jajka umieść w zimnej wodzie aby wystygły. Obierz je, przetnij równo ostrym nożem na połówki wzdłuż i wyjmij żółtka.

  2. Dekoracja jajek
  3. Jajka dekorujemy kiełkami i dodatkami.Prosta i szybka przystawka nie tylko na Wielkanocny stół.

  4. Przygotowanie farszu
  5. Żółtka umieść w czystym i suchym naczyniu miksującym. Załóż motylek. Dodaj kolejne składniki: sól, pieprz, majonez, jogurt, musztardę, sok z cytryny. (ucieramy na jednolitą masę - czas ok. 30sek obroty 3,5). Na koniec dodajemy posiekane kiełki i mieszamy z farszem. Tak przygotowaną pastą wypełniamy połówki jajek (w miejsce wybranego żółtka). 

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

# do przygotowania tej przystawki możesz zaprosić dzieci, doskonała zabawa i za razem możliwość własnego udekorowania jajek. Dziecko gdy samo udekoruje jajka chętniej je później zje. Posiłek pełen witamin i mikroelementów dzieki sporej dawce kiełków.

# Kiełki możesz przygotować samodzielnie w domu, hodowla jest tania i zajmuje nie więcej niż 2 minuty dziennie a dostarcza doskonałą porcję "super jedzenia"Sprawdź na www.kielkismaku.pl

# Tak przygotowana przystawka to nie tylko bomba witaminowa ale również doskonała dekoracja. Spójrz na zdjecia czyż nie pięknie prezentuje się na stole?


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Przepyszne, dziękuję za miłą

    Zgłoszony przez agnieszkaj10 na marca 12, 2016 at 10:20.

    Przepyszne, dziękuję za miłą i pyszną inspirację

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • smaczne, zrobiłam ostatnio na

    Zgłoszony przez marcelinowotko na stycznia 15, 2016 at 13:28.

    smaczne, zrobiłam ostatnio na urodziny na kolację i zniknęły jako pierwsze.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Potwierdzam jajeczka

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na maja 2, 2015 at 11:03.

    Love Potwierdzam jajeczka rewelacja na każdą okazję Big Smile Pozdrawiam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tak, Grażynko :)  Bo dobre

    Zgłoszony przez SAM na marca 28, 2015 at 10:06.

    Tak, Grażynko tmrc_emoticons.)  Bo dobre jajka nie są złe tmrc_emoticons.)Zawsze sprawdzają się na stole jako przekąska, niezależnie czy to Wielkanoc, czy inna okazja...

    http://www.kielkismaku.pl -> chyba wszystko o hodowli kiełków


    http://www.exbus.pl -> polecam wyjazdy po Europie

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję Sławku za przepis,

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na marca 27, 2015 at 14:17.

    Dziękuję Sławku za przepis, właśnie "nastawiłam" ziarna na kiełki tmrc_emoticons.) Jajka faszerowane będą na świątecznym śniadaniu Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze