3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Włoska pizza


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 600 g mąki
  • 320 g wody, (letnia)
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 50 g drożdży
  • 10 g cukru
  • 10 g soli
  • 6
    27min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Wszystkie składniki umieszczamy w naczyniu Blokada naczynia miksującego (jeżeli ktoś lubi można dodać zioła tj. bazylia, oregano względnie zioła prowansalskie) i ustawiamy Ciasto ok. 3 min.


    2. Ciasto pozostawiamy w naczyniu (wlot przykrywamy miarką) do wyrośnięcia tzn. do czasu aż miarka zostanie "uniesiona" - trwa to ok.40-60 min.


    3. Wyrośnięte ciasto wykładamy na posypaną mąką stolnicę, dzielimy na dwie równe części i lekko rozwałkowujemy

    4. Ciasto przekładamy na wysmarowaną wcześniej tłuszczem dużą blaszkę (standartowo będącej na wyposażeniu każdej kuchenki) i równo rozkładamy palcami.


    5. Na ciasto wykładamy sos pomidorowy przygotowany wg. własnego uznania (pomiodory+sól+zioła) lub też gotowy np. Pudliszki i dowolne składniki: wędliny, kukurydza, cebulka, pieczarki, oliwki, ser itp.

    6. Piec w nagrzanym do 220 st.C przez ok.10-12 min.


    Przepis ten dostałam od mojej włoskiej przyjaciółki.

    Jest to najpyszniejsze ciasto na pizzę, które w pełni zaspokoiło moje wymagania dlatego postanowiłam podzielić się z Wami tym przepisem i życzę sukcesów tmrc_emoticons.)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • biniek0: Ja robiłem ostatnio tak, jak wyżej i...

    Zgłoszony przez hideyshanek na stycznia 20, 2021 at 17:06.

    biniek0: Ja robiłem ostatnio tak, jak wyżej i wyszła super jak zwykle 😊
    Na suchych drożdżach też wychodzi.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Czemu ktoś zmienił ten przepis? W poprzednim...

    Zgłoszony przez biniek0 na grudnia 5, 2020 at 16:59.

    Czemu ktoś zmienił ten przepis? W poprzednim było zeby najpierw przygotować drozdze z woda i cukrem a teraz jest zeby wszysto wrzucić jednoczesnie. Czy drożdźe dobrze sie wymieszają? I bedzie taka super pizza jak wcześniej?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzisiaj znowu u nas była ta pizza. Jest super

    Zgłoszony przez Leonek2013 na kwietnia 16, 2020 at 15:14.

    Dzisiaj znowu u nas była ta pizza. Jest super tmrc_emoticons.-)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • To ciasto jest rewelacyjne. Takie miękusie ,palce...

    Zgłoszony przez Leonek2013 na marca 9, 2020 at 23:04.

    To ciasto jest rewelacyjne. Takie miękusie ,palce lizać!🙂

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moja druga pizza z TM, pierwsza byla wedlug...

    Zgłoszony przez kasiasab na maja 26, 2018 at 20:57.

    Moja druga pizza z TM, pierwsza byla wedlug cookido, ta byla druga, jest o niebo lepsza. Wprowadzilam drobne zmiany zasugerowane tu w komentarzach , a mianowicie : "Prawidlowy przepis ma o 10gr wiecej wody w temp pokojowej i 15gr drozdzy, 50 jest za duzo mozna zmniejszyc do 2 lub 2,5 min. Najczesciej sie uzywa rozmarynu albo oregano, i rzecz najwazniejsza to wkladac do naczynia skladniki wg kolejnosci: woda-olej-cukier-drozdze-maka-sòl. Najpierw skladniki plynne, cukier blisko drozdzy, a daleko od soli, na koncu skladniki suche " pychaaaaa

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pycha

    Zgłoszony przez moniq06 na maja 22, 2017 at 21:18.

    pycha tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis rewelacja pizza wyszła pychaaa

    Zgłoszony przez agaaa1989 na listopada 1, 2016 at 07:18.

    Przepis rewelacja pizza wyszła pychaaa Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis! Ciasto zawsze udane i przepyszne ...

    Zgłoszony przez d_z_w_o_n_e_k na października 28, 2016 at 19:14.

    Super przepis! Ciasto zawsze udane i przepyszne tmrc_emoticons.) Cebularze też wychodzą rewelacyjne tmrc_emoticons.))

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Najlepsze ciasto ze

    Zgłoszony przez Magda341 na czerwca 15, 2016 at 14:09.

    Najlepsze ciasto ze wszystkich które robiłam, u mnie 2 pizze z tej ilości tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A ja zrobiłam z mąką razową i

    Zgłoszony przez rusind na marca 17, 2016 at 08:15.

    A ja zrobiłam z mąką razową i też dobrze smakowała tmrc_emoticons.)

    A na wierzch to co miałam w lodówce, a chciałam uchronić przed zepsuciem tmrc_emoticons.;) 

    przepis godny polecenia

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • do Sasia:Po

    Zgłoszony przez pichcidełko na lutego 24, 2016 at 20:13.

    do Sasia:Po upieczeniu,ponieważ podczas pieczenia szynka wysycha szybko gdyż jest bardzo cienka ale oczywiście można zapiec wszystko razem..w tym przypadku bym ją wrzucila dopiero 5 min przed końcem pieczenia ..ale to już jak kto wolitmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Próbowałam różnych przepisów

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na lutego 24, 2016 at 18:40.

    Próbowałam różnych przepisów na pizze, ale ten jest dla mojej rodziny najlepszy Love Polecam Party

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • do pichcidelko prosze

    Zgłoszony przez sasia na lutego 24, 2016 at 17:48.

    do pichcidelko tmrc_emoticons.;)

    prosze powiedz dlaczego szynke sie daje po upieczeniu?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pizza w wydaniu tego ciasta

    Zgłoszony przez pichcidełko na lutego 1, 2016 at 22:17.

    Pizza w wydaniu tego ciasta wyszła rewelacyjnie!Użyłam mąki pszennej tortowej (dla tych informacja, którym to ciasto nie wyszło). Pizzę zrobiłam z szynką parmenską,pieczarkami,mozzarellą, sosem pomidorowym i rukolą -PYCHA!Oczywiście szynkę i rukolę nakładamy na pizzę dopiero po upieczeniu pizzytmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pizza super! Ja robię ten

    Zgłoszony przez Gabo na stycznia 3, 2016 at 15:33.

    Pizza super! Ja robię ten przepis rownież z mąka pełnoziarnistą i jest b.smaczna tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pizza jest cudowna! Warto

    Zgłoszony przez Magda_bw na października 2, 2015 at 23:07.

    pizza jest cudowna! Warto zainwestować dodatkową chwilę na własny sos pomidorowy - w mojej wersji pomidory plus zioła, ząbek czosnku i szczypta ostra papryki.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dziękuję za miłe

    Zgłoszony przez majkka na września 3, 2015 at 20:09.

    Bardzo dziękuję za miłe komentarze - chociaż szczerze mówiąc nalężą się mojej przyjaciółce (na pewno jej przekażę ... ucieszy się tmrc_emoticons.)

    Co się tyczy zamrażania ciasta, spokojnie można... ja sama często korzystam z tego ułatwienia i nie narzekam ...choć zapewne najlepsze jest świeże  Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów kulinarnych tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • super ciasto! 

    Zgłoszony przez krzywy na sierpnia 22, 2015 at 21:27.

    super ciasto! 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • przepis super, ja zrobiłam z

    Zgłoszony przez baciulka na sierpnia 14, 2015 at 21:37.

    przepis super, ja zrobiłam z połowy składników.

    Mąka pół na pół pszenna z orkiszową i też wyszło tmrc_emoticons.) Polecam!! 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję za ten przepis- jest

    Zgłoszony przez Biedruska na sierpnia 2, 2015 at 11:47.

    Dziękuję za ten przepis- jest przepyszny, pizza znika w ciągu 1 wieczoru tmrc_emoticons.) Robiłam 2. raz, teraz drugą część ciasta zamroziłam. I mam pytanie: Jeśli będę chciała wykorzystać zamrożone ciasto, to wystarczy, że je odmrożę i mogę układać dodatki i do piekarnika? Nigdy nie robiłam potraw z zamrożonego ciasta, a jeśli patent się sprawdzi to chętnie zamrożę też ciasto na bułeczki i drożdżówki tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rozpowszechniam przepis na to

    Zgłoszony przez zoonia na lutego 7, 2015 at 09:40.

    Rozpowszechniam przepis na to ciasto takze osobom nie oosiadajacym TM - zawsze wychodzitmrc_emoticons.) dziekuje

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pizza pyszna , robiłam już

    Zgłoszony przez leon59 na marca 26, 2014 at 10:12.

    Pizza pyszna , robiłam już kilka razy , pyszne cienkie i chrupiące ciasto . Dzięki za przepis. tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • chyba dobry przepis :]  

    Zgłoszony przez madzia11 na listopada 3, 2013 at 18:35.

    chyba dobry przepis Cooking 2 :]

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dominika76 napisał: Pizza

    Zgłoszony przez Anna30M na lutego 2, 2013 at 17:22.

    dominika76

    Pizza pysza Cooking 2 , ale mam pytanko, czy można przechowywać zrobione ciasto na następny dzień. Jeśli tak, to czy lodówce czy nie??. Proszę o piolną odpowiedź tmrc_emoticons.D

    ja mroze to ciasto trzymam tez w lodówce i nic sie z nim nie dzieje! 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis super, robiłam

    Zgłoszony przez mama_ania na stycznia 27, 2013 at 18:21.

    Przepis super, robiłam wielokrotnie i zawsze wychodzi tmrc_emoticons.) innego ciasta już  nie robie, bo to dla mnie jest idealne tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pizza pysza , ale mam

    Zgłoszony przez dominika76 na sierpnia 18, 2012 at 18:51.

    Pizza pysza Cooking 2 , ale mam pytanko, czy można przechowywać zrobione ciasto na następny dzień. Jeśli tak, to czy lodówce czy nie??. Proszę o piolną odpowiedź tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •  Tak, to jest to Prawidlowy

    Zgłoszony przez veronicab71 na kwietnia 3, 2012 at 01:21.

     Tak, to jest to tmrc_emoticons.) Prawidlowy przepis ma o 10gr wiecej wody w temp pokojowej i 15gr drozdzy, 50 jest za duzo tmrc_emoticons.;)  Ciasto mozna zmniejszyc do 2 lub 2,5 min. Najczesciej sie uzywa rozmarynu albo oregano, i rzecz najwazniejsza to wkladac do naczynia skladniki wg kolejnosci: woda-olej-cukier-drozdze-maka-sòl. Najpierw skladniki plynne, cukier blisko drozdzy, a daleko od soli, na koncu skladniki suche tmrc_emoticons.)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jedne z lepszych jakie jadłem

    Zgłoszony przez Pyziak na marca 24, 2012 at 17:41.

    Jedne z lepszych jakie jadłem - innych juz nie robię.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • polecam również przepis

    Zgłoszony przez lidien na marca 22, 2012 at 16:54.

    polecam również przepis napizzę z Radości gotowania - wychodzi równie znakomite tmrc_emoticons.)

    Lidia


    http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Z tych proporcji dzielę

    Zgłoszony przez majkka na marca 22, 2012 at 09:58.

    Z tych proporcji dzielę ciasto na dwie części i rozkładam na dwie blaszki ... przepraszam przeoczyłam ten fakt

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam. Pozwolę sobie zapytać,

    Zgłoszony przez szpula33 na marca 22, 2012 at 00:30.

    Witam. Pozwolę sobie zapytać, czy sprecyzowała już pani czy jest to przepis na jedną blaszkę, czy na dwie? tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • To moja pierwsza pizza z

    Zgłoszony przez lisiu74 na stycznia 14, 2012 at 19:48.

    To moja pierwsza pizza z thermomixa. Przepis przepyszny. Będzie mmoim kultowym  Big Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dziękuję za wspaniały

    Zgłoszony przez aneczka33 na listopada 25, 2011 at 20:47.

    Bardzo dziękuję za wspaniały przepis.Ciasto wyrosło,miekkie,elastyczne świetnie się rozprowadziło na blaszce,wyszło chrupiące i co najważniejsze -znikło w oka mgnieniu.A jako początkujaca użytkowniczka termomixa wiem co mówię.Dzieciaki stawiają 6. Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A ja ten przepis na pizzè

    Zgłoszony przez pancio na listopada 11, 2011 at 22:12.

    A ja ten przepis na pizzè uzywam od 6 lat! i po tak sporym doswiadczeniu myslè,ze to moze byc wina màki,jesli komus nie wychodzi,zalezy jakiego gatunku màkè uzywamy.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pyszne cienkie i chrupiace

    Zgłoszony przez dana_b na listopada 11, 2011 at 14:38.

    pyszne cienkie i chrupiace ciasto na pizze tmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tak to jest porcja na dwie

    Zgłoszony przez majkka na listopada 9, 2011 at 12:07.

    Tak to jest porcja na dwie standardowe blaszki bedące na wyposażeniu każdego piekarnika.

    Przykro mi, że nie udały się innym wypieki tmrc_emoticons.((  może następnym razem

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Cześć rozumiem, że jest to

    Zgłoszony przez lidkaz na listopada 7, 2011 at 19:26.

    Cześć

    rozumiem, że jest to porcja na dwie blaszki ?

    pozdrawiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Mi też wyszło twarde (sporo

    Zgłoszony przez Pippi na października 26, 2011 at 13:18.

    Mi też wyszło twarde (sporo mąki) i nie jak kulka jak zwykle, no ale po upieczeniu dość dobre choć nie tak fantastyczne.... tmrc_emoticons.(

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • no i dlaczego mi nie wyszlo?

    Zgłoszony przez karo9999karo na października 26, 2011 at 10:02.

    no i dlaczego mi nie wyszlo? zrobilam wszystko jak w przepisie i ciasto wyszlo lepiace, a po dodaniu wiekszej ilosci maki i upieczeniu - za twarde i za kruche. Za to przepis podstawowy na pizze wychodzi mi zawsze idealny - piekna kuleczka az chce sie ja podrzucac tak jak we Wloszech  Big Smile" src="http://przepisownia.pl/sites/all/modules/smileys/packs/Roving/bigsmile.png" alt="Big Smile" width="19" height="19" /> No nie wiem, bede jeszcze probowac, moze to wina oliwy ...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rzeczywiście dobry przepis na

    Zgłoszony przez Danuta Baska na października 25, 2011 at 16:27.

    Cooking 10 Rzeczywiście dobry przepis na pizzę.Godny polecenia ! Gratuluję.

    Cooking 9

    dana08

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robię pizzę z tego przepisu

    Zgłoszony przez lilly20 na października 23, 2011 at 18:13.

    Robię pizzę z tego przepisu już piąty raz tmrc_emoticons.) Pychaaaaaa !!!

    lilly20

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam dzisiaj 

    Zgłoszony przez akunia na października 22, 2011 at 23:03.

    Robiłam dzisiaj  pizzę:

    ciasto wg.w.w przepisu super  !!

    dodałam salami, pieczarki, paprykę, pomidory i ser

    Bardzo dobry przepis na ciasto, polecam !!!!! Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • do tej pory robiłam ciasto na

    Zgłoszony przez karol--ina na października 15, 2011 at 08:52.

    do tej pory robiłam ciasto na pizze z książki Dobre gotowanie, ale po spróbowaniu tego przepisu staje się on moim ulubionym - POLECAM !!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziekuję za miły komentarz i 

    Zgłoszony przez majkka na października 13, 2011 at 13:22.

    Dziekuję za miły komentarz i  cieszę się bardzo, że dołączyłaś do grona wielbicieli tego przepisu... tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam, wypróbowałam przepis

    Zgłoszony przez lilly20 na października 11, 2011 at 10:57.

    Witam, wypróbowałam przepis na to ciasto... Jest rewelacyjne! Dziękuję za podzielenie się przepisem tmrc_emoticons.)

    lilly20

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze