PRZEPIS NA THERMOMIX ®
Składniki
3 porcja/porcje/porcji
MAKARON
- 0,5 paczki pełnoziarnistego makaronu spagethii
- 1 łyżeczka soli
PESTO
- 1 paczka szpinaku baby
- 1 duży ząbek czosnku
- 1 szczypta gałki muszkatałowej
- 1 łyżeczka serka owczego
- 2 łyżki jogurtu greckiego
- sól i pieprz do smaku
- ok.250 -30 g świeżego fileta z łososia, bez skóry i ości
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
Przygotowanie
Kiedy makaron jest już ugotowany i odcedzony, przełożyć do garnka, do ugotowanego szpinaku dodać łyżkę serka owczego, 2 łyzki jogurtu 1 mn/obr.5.
Łososia rozdrobnić widelcem.
Wszyskie skłądniki wymieszać ze sobą.
Podawać na ciepło.
Udekorować listkami bazyli.
Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu
Umyty szpinak, czosnek gałkę muszkatałową, sól, pieprz wrzucić do naczynia miksującego. Włączyć 2 min/obr.6. mieszając za pomocą kopystki.
Kiedy szpinak będzie już rozdrobniony, zgarnąć kopystką na dno naczynia miksującego.
Na przystawce Varoma ułożyć łososia, posypać solą, opruszyć cytryną.
Włączyć 20 min/Varoma/obr.4
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu - najlepiej all dente
Mieszanie składników
PESTO
Makaron
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Można podawać na zimno.Zapakować i zjeść w pracy lub szkole.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzpycha zamieniam tylko ser owczy na pokrojon fet...
pycha, zamieniłam tylko ser owczy na pokrojoną fetę Pycha i zero roboty
Pycha tylko dałam większą ilość przypraw
Pycha tylko dałam większą ilość przypraw