3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

PEŁNOZIARNISTY MAKARON ZE SZPINAKOWYM PESTO I ŁOSOSIEM


Wydrukuj:
4

Składniki

3 porcja/porcje/porcji

MAKARON

  • 0,5 paczki pełnoziarnistego makaronu spagethii
  • 1 łyżeczka soli

PESTO

  • 1 paczka szpinaku baby
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 1 szczypta gałki muszkatałowej
  • 1 łyżeczka serka owczego
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • sól i pieprz do smaku
  • ok.250 -30 g świeżego fileta z łososia, bez skóry i ości
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Mieszanie składników
  1. Kiedy makaron jest już ugotowany i odcedzony, przełożyć do garnka, do ugotowanego szpinaku dodać łyżkę serka owczego, 2 łyzki jogurtu 1 mn/obr.5.

    Łososia rozdrobnić widelcem.

    Wszyskie skłądniki wymieszać ze sobą.

    Podawać na ciepło.

    Udekorować listkami bazyli.

    Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  2. PESTO
  3.  

    Umyty szpinak, czosnek gałkę muszkatałową, sól, pieprz wrzucić do naczynia miksującego. Włączyć 2 min/obr.6. mieszając za pomocą kopystki.

    Kiedy szpinak będzie już rozdrobniony, zgarnąć kopystką na dno naczynia miksującego.

    Na przystawce Varoma ułożyć łososia, posypać solą, opruszyć cytryną.

    Włączyć 20 min/Varoma/obr.4

  4. Makaron
  5. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu - najlepiej all dente

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Można podawać na zimno.Zapakować i zjeść w pracy lub szkole.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • pycha zamieniam tylko ser owczy na pokrojon fet...

    Zgłoszony przez rouge88 na czerwca 18, 2017 at 12:42.

    pycha, zamieniłam tylko ser owczy na pokrojoną fetętmrc_emoticons.) Pycha i zero roboty

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pycha tylko dałam większą ilość przypraw

    Zgłoszony przez em_trz na października 26, 2016 at 19:49.

    Pycha tmrc_emoticons.) tylko dałam większą ilość przypraw

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze