3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Łosoś w sosie musztardowo-koperkowym z brukselką


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

Łosoś w sosie musztardowo-koperkowym z brukselką

  • 16 g koperek, świeży, lub suszony
  • 40 g jogurt naturalny
  • 10 g musztarda
  • 100 g łosoś świeży, lub mrożony
  • 1 g sól
  • 1 g pieprz, mielony
  • 1 g zioła prowansalskie, suszone
  • 20 g cytryna
  • 100 g brukselka
  • 6
    28min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć koperek i rozdrobnić Miksowanie3s/obr.7. Koperek zgarnąć kopystką na dno naczynia.
  2. Łososia posmaruj połową oleju, posyp solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi oraz połową koperku. Na górę połóż plasterki cytryny.
  3. Górną część nakładki Varoma wyłóż papierem. Połóż przygotowaną rybę.
  4. Do koperku w naczyniu miksującym dodaj 40 g jogurtu naturalnego oraz 10 g musztardy. Wymieszaj Obroty wsteczne5s/obr.4.
    Powstały sos przelóż do innego naczynia.
  5. Naczynie miksujące umyj.
  6. Wlej do naczynia 500 g wody.
  7. Na pokrywę naczynia miksującego nałóż nakładkę Varoma, na dół połóż odwarzoną brukselkę.
  8. Zalóż górną część naczynia Varona z przygotowanym łososiem.
  9. Gotować na parze 18min/Varoma/obr.3.
  10. Rybę i brukselkę wyłóż na talerz i polej przygotowanym sosem.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

SmacznegoSmile


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy