Tu jesteś:
PRZEPIS NA THERMOMIX ®
4
Składniki
1 porcja/porcje/porcji
Łosoś w sosie musztardowo-koperkowym z brukselką
- 16 g koperek, świeży, lub suszony
- 40 g jogurt naturalny
- 10 g musztarda
- 100 g łosoś świeży, lub mrożony
- 1 g sól
- 1 g pieprz, mielony
- 1 g zioła prowansalskie, suszone
- 20 g cytryna
- 100 g brukselka
-
6
28min
Czas całkowity 10minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć koperek i rozdrobnić "Miksowanie" 3s/obr.7. Koperek zgarnąć kopystką na dno naczynia.
- Łososia posmaruj połową oleju, posyp solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi oraz połową koperku. Na górę połóż plasterki cytryny.
- Górną część nakładki Varoma wyłóż papierem. Połóż przygotowaną rybę.
- Do koperku w naczyniu miksującym dodaj 40 g jogurtu naturalnego oraz 10 g musztardy. Wymieszaj "Obroty wsteczne" 5s/obr.4.
Powstały sos przelóż do innego naczynia. - Naczynie miksujące umyj.
- Wlej do naczynia 500 g wody.
- Na pokrywę naczynia miksującego nałóż nakładkę Varoma, na dół połóż odwarzoną brukselkę.
- Zalóż górną część naczynia Varona z przygotowanym łososiem.
- Gotować na parze 18min/Varoma/obr.3.
- Rybę i brukselkę wyłóż na talerz i polej przygotowanym sosem.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Smacznego
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz