3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Mini - cornetti na zagryche...


Wydrukuj:
4

Składniki

32 kawałek/kawałki/kawałków

  • 250 gramów mąki
  • 100 gramów wody
  • 50 gramów oleju
  • 25 gramów drożdży świeżych
  • 10 gramów soli
  • 5 gramów cukru
  • mleko do smarowania
  • ziarenka sezamu
5

Przygotowanie

  1. Do Blokada naczynia miksującego wlozyc wode, drozdze, cukier: 1min / 37° / obr 1. Dodac make i olej: 30sek / obr 5. Dodac sòl: 2min / Ciasto. Przelozyc do miski, zostawic do wyrosniecia. Ciasto podzielic na 4 czesci. Kazda rozwalkowac, podzielic na 8 tròjkatòw, nakladac nadzienie, formowac cornetti. Ulozyc na blaszki, lekko posmarowac mlekiem, posypac sezamem, zostawic na 30min do wyrosniecia. Piec w goracym piekarniku: 200° / ok. 10-15min. Gorace ponownie lekko posmarowac mlekiem, zostawic do przestygniecia.

    Ja zrobilam 2 ròzne nadzienia:

    1) brokuly - paròwki - mozzarella

    2) mozzarella - parmezan - miekki serek smietankowy do smarowania

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Bardzo smaczne z szynka i

    Zgłoszony przez veronicab71 na marca 21, 2013 at 12:02.

    Bardzo smaczne z szynka i zòltym serem tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p tmrc_emoticons.p  Buziaczi Big Smile Big Smile Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Suuper wypróbuję ja kiedys

    Zgłoszony przez magi1 na marca 20, 2013 at 20:25.

    Suuper tmrc_emoticons.D wypróbuję tmrc_emoticons.D ja kiedys robiłam z szynką i żółtym serem tmrc_emoticons.D pyszności tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D tmrc_emoticons.D buziaczki tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzieki dziewczyny :love:

    Zgłoszony przez veronicab71 na marca 20, 2013 at 11:11.

    Dzieki dziewczyny Love Love Love  U nas juz pozarte tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Podalam do aksamitnej zupki, zostalo sie tylko kilka tmrc_emoticons.;) Big Smile  Na drugi dzien tez byly miekkie Big Smile tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)  Buziaczki Love Love

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :bigsmile:Miam  aż ślinka

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na marca 20, 2013 at 05:36.

    Big SmileMiam  aż ślinka cieknie.Do wypróbowania włożone tmrc_emoticons.p Love Vercia jesteś niezastąpiona Love

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Vercia super zagrycha

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na marca 19, 2013 at 22:15.

    Cooking 7Vercia super zagrycha Big Smile Big Smile Big Smile Love Wypróbuję Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze