Tu jesteś:
4
Składniki
2 słoik/słoiki/słoików
Sok
- 120 g wody
- 1000 g winogron
5
Przygotowanie
- Do "Blokada naczynia miksującego" wlać wodę. Założyć koszyczek. Włożyć owoce winogron i gotować 30 mi/110 st.C/obr. 1.
- Po zakończeniu unieść kopystką koszyczek. Wymieszać dobrowolną techniką (włączyć obroty "Blokada naczynia miksującego" , zamieszać ręcznie, wykonać ruchy okrężne "Blokada naczynia miksującego" ). Sok przelać do 2 gorących słoików (280 g, np. po dżemie ). Odwrócić do góry dnem na 10 min. Zawartość koszyczka wyrzucić.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Dodać cukru wedle uznania. Można też na początku dodać więcej wody. Wszystkie warianty dozwolone.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz