Tu jesteś:
4
Składniki
4 osoba/osoby
- 20 gramów grzybów suszonych
- 250 gramów maki na makaron (twardej)
- 50 gramów maki semoliny, zmielonej 2-krotnie
- 2 jajka kurze
- 60 gramów nawet 70, jesli trzeba, wody o temp. pokojowej
- 1 łyżek oleju z oliwek
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Do "Blokada naczynia miksującego" wlozyc grzyby i 50g maki na makaron: 20sek / obr od 6 do 8. Dodac pozostale skladniki: 2min / "Ciasto" . Zrobic kulke rekoma, zostawic do "odpoczynku" na 30min. Rozwalkowac cieniutko, kroic makaron wg wlasnej potrzeby. Jesli ktos ma maszynke do makaronu, radze "puscic" 2 razy.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzDo wypróbowania na święta
Do wypróbowania na święta
Elu mozesz podac z czym
Elu mozesz podac z czym chcesz - z boczkiem, kielbaska, maslem i szalwia.....itd. Mòj ostatni , wczoraj, byl podwòjnie grzybowy np. Zrobilam prosty sosik pieczarkowy, pieczarki, bulion, pietruszka, ciut mleka do zaprawy ( od lat nie zaprawiam smietana, tylko mlekiem), przyprawy. Poszlo wszystko - mòj maz z còrka spalaszowali wszystko, ja nawet nie zdazylam spròbowac, ale fakt, ze nie mialam ochoty na nic... Polecam
Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni
Verciu a z czym podajesz taki
Verciu a z czym podajesz taki grzybowy makaron?
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/