3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Spiace kotki


Wydrukuj:
4

Składniki

Dekoracja

  • kolorowe kulki pieprzu
  • ketchup
  • bialko do smarowania ciasta

Nadzienie

  • 25 gramów parmezanu, tartego
  • 500 gramów brokula ugotowanego ( uzylam blokula sycylijskiego )
  • sól,pieprz
  • 90 gramów mozzarelli pokrojonej w kostke
  • szczypta galki muszkatolowej, w proszku

Ciasto

  • 50 gramów wody
  • 5 gramów cukru
  • 25 gramów drożdży świeżych
  • 250 gramów mleka
  • 500 gramów mąki
  • 50 gramów Masla
  • 10 gramów soli
5

Przygotowanie

    Nadzienie
  1. Do czystego Blokada naczynia miksującego wlozyc ugotowane i przestudzone blokuly: 5sek / obr 5. Dodac mozzarelle: 5sek / obr 5. Dodac parmezan, doprawic: 5sek / obr 5.

  2. Ciasto
  3. Do Blokada naczynia miksującego wlozyc wode, mleko,, drozdze, maslo, cukier: 1min / 50° / obr 2. Dodac pozostale skladniki: 4min / Ciasto. Przelozyc do miski, przykryc, zostawic do wyrosniecia. Przygotowac kulki ciasta przeznaczone na formowanie kotkòw, nadziewac kazda, dobrze zamknac. Wkladac do natluszczonej formy na muffin, "przyklejajac" bialkiem czesci. Zostawic do wyrosniecia. Posmarowac calosc bialkiem, udekorowac pieprzem, naciac lekko oczy i buzie. Piec w nagrzanym piekarniku: 200° / ok. 10-15 min. Przygotowac kwiatek. Rozwalkowac pozostala czesc ciasta, nalozyc reszte nadzienia, dobrze zamknac formujac kule. Przelozyc do odpowiedniego naczynia - foremki, palcami "uformowac" srodek, od srodka ponacinac w dòl boki, jak na zdjeciu. Posmarowac calosc bialkiem. Zostawic do wyrosniecia. Piec w nagrzanym piekarniku: 200° / do zrumienienia.

    Lekko przestudzic, namalowac ketchupem oczy i buzie, kotkom.

  4. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

  5. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Najlepsze sa cieple. Mozna zmienic nadzienie wg gustu.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz