3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kinder fetta al latte - szybki podwieczorek dla dzieci (i nie tylko)


Wydrukuj:
4

Składniki

8 kawałek/kawałki/kawałków

biszkopt

  • 60 gramów cukru pudru
  • 50 gramów miekkiego masla w kawalkach
  • 3 łyżeczki kakao bez cukru (ok. 15g)
  • 60 gramów mąki tortowej
  • 1 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 bialka

krem

  • 250 gramów śmietany kremówki
  • 3 łyżeczki miodu plynnego
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    biszkopt
  1. Wlaczyc piekarnik na 200° . Do naczynia wlozyc cukier: 20sek / obr 7. Dodac maslo: 15sek / obr 5. Musi powstac krem. Dodac make, kakao i proszek: 20sek / obr 5. Przelozyc do miseczki. Do czystego i suchego naczynia wlozyc bialka, ubic: 2min / 37° / obr 4. Dodac do masy, delikatnie wymieszac. Blaszke wylozyc papierem, wylozyc mase, piec w nagrzanym piekarniku przez 4min. Dokladnie 4min, ani mniej, ani wiecej!!! Wylaczyc piekarnik, zostawic biszkopt w srodku do kompletnego wysuszenia. Wyjac, wystudzic jeszcze.

  2. krem
  3. Do czystego naczynia wlac smietane, ubic- nie do konca. Przed koncem dodac miòd i dokonczyc ubijac.


    Biszkopt przeciac na pòl. Na jedna polòwke nalozyc krem, przykryc druga, lekko docisnac. Pokroic na 8 czesci. Wlozyc do lodòwki na 2 godz. Mozna przechowywac w lodòwce przez kilka dni.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Dzieciaki juz maja sliniotok tylko czy biszkopt...

    Zgłoszony przez MixPomysłów na stycznia 27, 2017 at 15:41.

    Dzieciaki juz maja sliniotok tylko czy biszkopt wyjdzie???

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobilam wszystko tak jak w

    Zgłoszony przez Patrycja B. na października 26, 2015 at 16:40.

    Zrobilam wszystko tak jak w twoim przepisie ale szcze rze mowiac wyszlo mi raczek kruche cuasto , anie takie piernikowe. Juz sama masa przed upieczeniem jest duzo gestrza niz na zdjeciu... czy te zoltka dodalas to ciasta ? czy wiecej moze masla lub mniej maki ?

    prosze odpisz

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Musi być pyszne!!!!! (bez

    Zgłoszony przez melka259 na czerwca 30, 2012 at 20:59.

    Musi być pyszne!!!!! (bez wątpienia)!!! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Samkowicie wygląda

    Zgłoszony przez Anna500 na maja 17, 2012 at 12:28.

    Samkowicie wygląda tmrc_emoticons.-) koniecznie wypróbuje tmrc_emoticons.-)tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • 22x32, wiec biszkopt bedzie

    Zgłoszony przez veronicab71 na maja 17, 2012 at 10:11.

    22x32, wiec biszkopt bedzie ok. 20x30, nieduzy.  Mozna zrobic podwòjna dawke i upiec 2 placki osobnotmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;) tmrc_emoticons.;)

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wygląda ciekawie - jakie są

    Zgłoszony przez alicj@ na maja 16, 2012 at 23:24.

    wygląda ciekawie - jakie są wymiary blachy?

    Alicj@

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze