3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

mleko migdałowe


Wydrukuj:
4

Składniki

1 litr/litra/litry/litrów

mleko

  • 100 g migdałów blanszowanych, (lub zwykłych ze skórką)
  • 1 litr wody mineralnej niegazowanej, (lub przegotowanej, ostudzonej)
  • 2 łyżki syropu z agawy
  • 6
    2min
    Czas całkowity 2min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. 1. migdały namoczyć w 1 l wody przez noc

    2. migdały wraz z wodą z namaczania i syropem wlać do naczynia, zmiksować 2min/obr.10, przelać przez sitko wyłożone gazą i odcisnąć

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

odciśniętą masę migdałową można wykorzystać do ciast, czy twarożków wegańskich

gdy mamy zwykłe migdały, należy je zblanszować, zalać wrzątkiem na 5 min, po czym obrać

mleko przechowywać w lodówce, w szklanym naczyniu do 3 dni

mleko doskonale nadaje się jako napój, do deserów, płatków śniadaniowych, słodkich wypieków, czy budyniu

 

wartość energetyczna na litr : około 520 kcal

koszt całego napoju (1 l) : około 9 zł

 

smacznego tmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • bardzo łatwy, super przepis! zapisuje w...

    Zgłoszony przez vicckey na lipca 27, 2017 at 17:27.

    bardzo łatwy, super przepis! zapisuje w ulubionych!
    Nastepnym razem spróbuje dodac troche mniej wody i wiecej słodzika aby bardziej przypominał mleko sklepowe które również uwielbiam Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wietny przepis Dziki

    Zgłoszony przez ikewa na maja 20, 2017 at 12:57.

    Świetny przepis! Dzięki!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze