3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

jaglane rafaello (wegańskie/bezglutenowe)


Wydrukuj:
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

masa jaglana :

  • 400 g mleka roślinnego, (kokosowe/migdałowe/sojowe)
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • szczypta soli
  • 3 łyżki syropu z agawy lub innego słodzidla
  • 150 g kaszy jaglanej, (płukanej pod bieżącą, gorącą wodą)
  • kilka kropli ekstraktu waniliowego
  • 100 g wiórków kokosowych, (podzielonych na pół)
  • 20 Migdałów, (sparzonych)
  • 6
    25min
    Czas całkowity 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. 1. kaszę gotujemy na automatycznym programie do gotowania ryżu. zamiast wody używamy mleka. wszystkie składniki wraz z połową wiórków dodajemy razem z kaszą

    2. po ugotowaniu miksujemy kaszę na gładką masę 2min/obr.10

    3. formujemy małe kulki, nadziewając każdą z nich obranym migdałem i obtaczając w wiórkach

     

    smacznego tmrc_emoticons.)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Witam,...

    Zgłoszony przez M.123 na grudnia 14, 2016 at 18:33.

    Witam,

    kasze wrzucasz do koszyczka czy do pojemnika? Bo wrzuciłam do koszyczka z resztą składników i nie ugotowała mi się, może coś źle zrobiłam?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • 1.podgrzać mleko roślinne

    Zgłoszony przez wiesia w na sierpnia 22, 2016 at 01:34.

    1.podgrzać mleko roślinne 5-6min/90*/obr1. 2.dodać przepłukaną kaszę, olej, syrop, połowę wiórków, wanilię i szczyptę soli, gotować 20min/100*/obr1Obroty wsteczne. reszta jak w przepisie. powinno się udać ! tmrc_emoticons.)

    wiesia w 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ciekawy przepis. Ale jak

    Zgłoszony przez Grace07 na sierpnia 21, 2016 at 16:51.

    Ciekawy przepis. Ale jak ugotować kaszę jaglaną w TM 31? Prośba o podpowiedź.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze