Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
LIKIER JAJECZNY NA MLEKU KOKOSOWYM
- 6 żółtek
- 150 g ksylitolu (cukier brzozowy)
- 250 g czystej wódki
- 250 g mleka kokosowego (bez konserwantów) z kartonu
-
6
20min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1. Założyć motylek. Do naczynia miksującego dać żółtka, dodać cukier, nałożyć miarkę, podgrzać 5min/75 st./obr.3
2. Dodać wódkę i mleko kokosowe, nałożyć miarkę, podgrzać 5min/70 st./obr.3
3. Przelać likier do butelki, ostudzić. Przechowywać w lodówce. Przed nalaniem do kieliszków wstrząsnąć butelką.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Z tego przepisu można zrobić LIKIER KAWOWY
1. 4 łyżeczki dobrej kawy rozpuszczalnej rozpuścić w 5 łyżkach gorącej wody
2. Wlać kawę do wcześniej przygotowanego likieru jajecznego, kilkakrotnie wstrząsnąć butelką tak, aby składniki dobrze się wymiewszały.
3. Przed każdorazowym nalewaniem likieru do kieliszków, wstrząsnąć butelką z likierem.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz