Składniki
0 porcja/porcje/porcji
Ciastka
- 150 g bezglutenowych płatków owsianych
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 szczypta soli himalajskiej
- 200 g masła z orzechów nerkowca, (przepis na www.przepisownia.pl)
- 50 g pasty sezamowej tahini
- 1 duże jajko
- 50 g ksylitolu
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
1. do naczynia miksującego włożyć cukier ksylitol, zmiksować na puder, 8 sek. obr. 10
2. następnie włożyć pozostałe składniki oprócz płatków owsianych, ucierać, 30 sek. obr.4-5
3. dodać płatki owsiane, wymieszać przy pomocy kopystki, 15 sek. obr.3
4. z powstałej masy formować kuleczki, kładąc na blachę wyłożoną paierem do pieczenia rozpłaszczać ciasteczka
5. piec w temperaturze 175 st przez 15 min
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Ciastka po wystygnięciu należy przechowywać w słoiku.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz