3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pischinger


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

1 opakowanie wafli suchych - najlepsze są cieniutkie, ja kupuję okrągłe

100g ulubionych orzechów/ mieszanki lub orzechów z pestkami

Masa

  • 50 g cukru trzcinowego nierafinowanego, lub innego produktu słodzącego
  • 1 kostek MASŁA 82%, 300g
  • 1 czubate łyżki kakao, lub więcej/mniej w zależności od preferencji
  • 3 całe jajka
  • 6
    45h 0min
    Czas całkowity 45h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1.  Wrzucić orzechy Blokada naczynia miksującego i zmiksować Brak obrotów wstecznych obr 5, tyle czasu, jak lubicie grubo (tym razem dałam mogdały, orzechy włoskie, nerkowca, laskowe i pestki dyni)

  2. Przesypać orzechy do innego naczynia, wypłukać dzbanek

  3. Założyć motylek 3 całe jajka, 50g cukru - Blokada naczynia miksującego4min/100oC/Brak obrotów wstecznychobr.3 Powinno mieć konsystencję śmietany

  4. NastępnieBlokada naczynia miksującego15min/0oC/Brak obrotów wstecznych obr.3 bez miarki-aby schłodzić

  5. Następnie Blokada naczynia miksującego5min/Brak obrotów wstecznych obr.3 i małymi kawałkami dodawać masło - uwaga chlapie, przysłaniać miarką

  6. Wyciągnąć motylek, wsypać orzechy i wymieszać Blokada naczynia miksującego 20 sek/Brak obrotów wstecznych obr 2

  7. Taką masę można już nakładać na wafle. Ja nałożyłam 2 warstwy, a następnie dosypałam kakao i wymieszałam Blokada naczynia miksującego20sek/Brak obrotów wstecznych obr 3

  8. Masę kakaową nałożyć na wafle

  9. Włożyć do lodówki i przyłożyć czymś ciężkim, zostawić na około 1h

  10. Smacznego!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Można pomijać orzechy, pestki.

Można nie dawać kakao, albo zrobić tylko kakaową masę, albo wymieszać pół na pół, mozna też zrobić masę kawową


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • smaczna bardzo masa w obu

    Zgłoszony przez poljoa na kwietnia 21, 2016 at 19:50.

    smaczna bardzo masa w obu wersjach i jasna i ciemna, u mnie z orzchami włoskimi

    zrobiłam 4 warstwy naprzemiennie

    thermomiś pracował dłużej niż wafle znikały z talerza 

    mniammmm 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dzięki!

    Zgłoszony przez Kasia_w_krk na kwietnia 8, 2016 at 13:35.

    tmrc_emoticons.) dzięki!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wypröbuje napewno i napisze

    Zgłoszony przez Leonek2013 na kwietnia 7, 2016 at 20:41.

    Wypröbuje napewno i napisze jaki efekt  tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smakuje wyśmienicie. Warty

    Zgłoszony przez Mama Karoliny na kwietnia 7, 2016 at 19:47.

    Smakuje wyśmienicie. Warty polecenia. Zrobiłam z orzechami włoskimi i kakao (masa biała niezbyt mi podeszła pod gust). Na pewno wrócę do tego przepisu. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze