Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 200 g twarogu, chudego
- 80 g pieczywa, pokrojonego na kawałki
- 300 g bananów, pokrojonych na kawałki
- 400 g mleka, 1,5 %
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 450 g jabłek, pokrojonych w ćwiartki
- 40 g orzechów laskowych
- 1 łyżeczka syropu klonowego
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć orzechy, rozdrobnić 5-7 s/obr. 6, przełożyć do innego naczynia.
- Do naczynia miksującego włożyć jabłka i sok z cytryny, rozdrobnić 3 s/obr. 5, przełożyć do innego naczynia.
- Do naczynia miksującego wlać mleko, podgrzać 2 min/50°C/obr. 1.
- Dodać banany i pieczywo, wymieszać 15 s/obr. 4.
- Dodać twaróg i rozdrobnione wcześniej jabłka, wymieszać 15 s/ "Obroty wsteczne" / obr. 4.
- Całość przełożyć do miseczek, posypać rozdrobnionymi orzechami i skropić syropem klonowym.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzI really appreciate Caldwells' understanding when...
I really appreciate Caldwells' understanding when I ordered the wrong products. They were fast and very patient about it. Go to this https://caldwells.com/interior-doors/traditional-doors and order from them now.
Z książki "Lekka kuchnia":...
Z książki "Lekka kuchnia":
Można użyć pieczywa pełnoziarnistego.
Syrop klonowy można zastąpić miodem.
Serwowane jako podwieczorek wystarcza na 6 porcji.