3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Keto Sernik Braci Rodzeń


Wydrukuj:
4

Składniki

1 g

Keto Sernik Braci Rodzeń

  • 100 g mąka migdałowa
  • 10 g kakao
  • 60 g masła
  • erytrol

Masa sernikowa

  • 250 g serka mascarpone
  • 500 g twarogu sernikowego
  • 100 g masło, Miekkie
  • 6 porcji jaja
  • 150 g erytrolu
  • 40 g mąka kokosowa
  • skórka z cytryny, Starta (opcjonalnie)
  • 6
    2h 30min
    Czas całkowity 1h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Nagrzej piekarnik do 160 stopni (gora/dół)
  2. Składniki na spód Mieszanie w misce do chwili ich połączenia
  3. Dno tortownicy (26 cm) wyłóż papierem do pieczenia
  4. Otrzymana masę przelej do tortownicy, uwazaj masa jest klejąca Blokada naczynia miksującego
  5. Piecz dno sernika 15 min. Następnie wyjmij i poczekaj aż całkowicie ostygnie
  6. Do miski Blokada naczynia miksującego włóż miękkie maslo 100 g, erytrol 150 g
  7. Mieszanie Do połączenia składników, zgarnij kopystka, dalej wymieszaj
  8. Dodaj Serek mascarpone
  9. Dodaj twarog
  10. Dodaj jaja
  11. Dodaj mąkę kokosową i skórkę cytryny
  12. Mieszanie Do momentu połączenia składników
  13. Masę sernikowa przelej do tortownicy
  14. Piecz w temp. 160 stopni około godzine, w razie potrzeby wydluz pieczenie, sernik powinien byc ścięty
  15. Studz sernik przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Następnie przełóż go do lodówki. Podawaj schłodzony.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Przed podaniem możesz polać ciasto polewą czekoladową: olej kokosowy, kakao, Śmietanka, ozdobić wedle uznania np. Orzechami i borowkami.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy