Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Budyń jaglany
- 135 g kaszy jaglanej
- 825 g mleka roślinnego, (lub część mleka roślinnego, część wody)
- 45 g oleju kokosowego, (lub masła klarowanego)
- 9 daktyli, suszonych, bez pestek
- 1 szczypty soli
- 2 łyżki kakao, (opcjonalnie)
-
6
20min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Kaszę wsypać do naczynia, podprażyć 1,5min/100st/obr1
- Dodać pozostałe składniki (oprócz kakao). Zamiast miarki nałożyć koszyczek. Gotować 15min/100st/obr2 (po połowie czasu gotowania zwiększyć obroty do 3).
- Jeśli chcemy można dodać kakao lub inny dodatek smakowy (np. wanilię). Zmiksować 1min/obr10. Przelać do miseczek.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz