Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
budyń
- 1 czubata łyżeczka cukru waniliowego
- 500 g mleka
- 2 żółtka
- 40 g cukru
- 1 szczypta soli
- 40 g mąki ziemniaczanej
-
6
1min
Czas całkowity 1minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
1. Wszystkie składniki włożyć do naczynia miksującego i podgrzewać 8 min./90 stopni./"Obroty wsteczne" /obr.3.
2. Przelać budyń do miseczek.
Przepis pochodzi z książki "Radość Gotowania".
budyniu
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Podawać polane sokiem malinowym.
Jestem szczęśliwym posiadaczem TM od roku, a dopiero dziś zrobiłam pierwszy raz budyń Polecam, jest pyszny.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPyszny ...
Pyszny
Dziś robię z kakao
bardzo smaczny budyń
bardzo smaczny budyń
Robiłam pierwszy raz.REWELACJA!!!!
Robiłam pierwszy raz.REWELACJA!!!!
Smaczny, zupełnie inny niż ten z paczki. Ja...
Smaczny, zupełnie inny niż ten z paczki. Ja użyłam go do przełożenia biszkoptu.
Tak, pyszny budyń już nigdy nie zjem budyniu z...
Tak, pyszny budyń już nigdy nie zjem budyniu z torebki
Witam budyń genialny, ja dałam 4 żółtka, 1...
Witam budyń genialny, ja dałam 4 żółtka, 1 laskę wydrążonej wanilii, mąki ziemniaczanej 45 g,ksylitolu 30 g , cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżeczkę i wydłużyłam czas do 11 minut przy tych 90 stopniach z życiem motylka obroty wsteczne 2,5. Wyszedł idealny będę częciej robić bardzo dziękuję za natchnienie 👍
Jestem nowym użytkownikiem TM i na razie próbuje...
Jestem nowym użytkownikiem TM i na razie próbuje ale budyń palce lizać PYCHA
Wyśmienity, choć też popieram mniejszą ilość...
Wyśmienity, choć też popieram mniejszą ilość cukru, powiedzmy 20g
Budyń wychodzi dość rzadki, więc daję mniej mleka i jedno całe jajko zamiast dwóch żółtek.
Idelane proporcje to jednak 30g cukru i 50g maki...
Idelane proporcje to jednak 30g cukru i 50g maki ziemniaczanej. Nastepnym razem ustawie jednak na 9 minut gotowania bo delikatnie wyczuwam mąkę. Cudowny jednak, polecam!!
Pyszny ...
Pyszny
Moja córka lubi czekoladowy więc dodałam do jej porcji kakao dla dzieci wyszło super
Polecam
Budyń fantastyczny.Faktycznie mniej cukru i...
Budyń fantastyczny.Faktycznie mniej cukru i więcej mąki.
Pycha
Pycha
Bardzo dobry, polecam zamiast skrobi ziemniaczanej...
Bardzo dobry, polecam zamiast skrobi ziemniaczanej użyć SKROBI KUKURYDZIANEJ TAKI MAŁY MYK
Pycha
Pycha
Pyszny budyń. Na ponury dzień
Pyszny budyń. Na ponury dzień słodyczy w sam raz
Zapisane w moich kolekcjach pozdrawiam
Mniej cukru i motylek w akcji
Mniej cukru i motylek w akcji - radość podniebienia! Mniam!
robiłam wczoraj tez dałam
robiłam wczoraj tez dałam ciut wiecej mąki i mnie cukru pyyyycha
Budyń pyszny, lepszy od
Budyń pyszny, lepszy od kupnego! I tak prosty w przygotowaniu! Ja dodałam ciut więcej mąki, a cukru faktycznie można dodać nieco mniej. Polecam i dodaję do ulubionych.
Pyszny budyń. Nieco więcej
Pyszny budyń. Nieco więcej mąki ziemniaczanej i jest REWELACJA!
Budyń przepyszny.
Budyń przepyszny. Zmniejszyłam ilość cukru o połowę i zwiększyłam ilość mąki do 50g, konsystencja była idealna. No i założyłam motylek. Dodaje do moich ulubionych
Polecam - bardzo dobry. Dałam
Polecam - bardzo dobry. Dałam mniej cukru i więcej mąki
polecam pyszny
polecam pyszny
Coś pysznego jem juz któryś
Coś pysznego jem juz któryś dzień z kolei. Super konsystencja bez grudek po prostu pycha. Uwielbiam.
Nigdy nie myślałem, że
Nigdy nie myślałem, że wykonanie budyniu może być takie proste
Budyń fantastyczny lecz
Budyń fantastyczny lecz odrobine za słodki .
Super .Troszke mniej cukru
Super .Troszke mniej cukru (25-30g)bo i tak słodkie knfitury i troszke więcej mleka (550ml) łatwiej wyleje się z pod noży a i tak zrobi sie gęsty.
Pozdrawiam
budyń rewelacja na stałe
budyń rewelacja na stałe zagościł wśród ulubonych deserów trochę zmodyfikowałam przepis i daję połowę cukru i 50g białej czekolady MILKA, smakuje jak nadzienie z LINDORKÓW białych
Budyń pyszny! Tylko
Budyń pyszny! Tylko następnym razem dodam o połowę mniej cukru. Od tej pory to nasz ulubiony budyń
Budyń pyszny. Na stałę
Budyń pyszny. Na stałę zagościł u nas w domu. Polecam też z cukrem migdałowym zamiast waniliowego.
Poza ilością jajek ( tam 1
Poza ilością jajek ( tam 1 jajko) przepis jak w TM5, w nim faktycznie budyń robi się sam
Pyszny, ale następnym razem
Pyszny, ale następnym razem dam dużo mniej cukru
Budyń o rewelacyjnej,
Budyń o rewelacyjnej, aksamitnej konsystencji! pyyycha! osobiście dodałam 30g mąki ziemn. i 10g. mąki pszennej.
W TM5 sam się robi
W TM5 sam się robi
(Brak tematu)
Trzeba dodać więcej mąki
Trzeba dodać więcej mąki ziemniaczanej powodzenia!
mnie tez za rzadki
mnie tez za rzadki wyszedl...ma ktos jakas rade?
bardzo dobry w
bardzo dobry w smaku,konsystencja wyszła mi troche za rzadka jednak.
(No subject)
Maks21