3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

BRZOSKWINIOWA FANTAZJA


Wydrukuj:
4

Składniki

15 kawałek/kawałki/kawałków

BRZOSKWINIOWA FANTAZJA

  • 150 g podłużnych biszkoptów
  • 100 g herbatników kakaowych
  • 3 galaretki brzoskwiniowe
  • 1 puszka brzoskwin w syropie
  • 2 opakowania pustych rurek waflowych, ( ok 600 g)
  • 500 ml śmietanki 30 %
  • 2 serki mascarpone
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 50 g mlecznej czekolady
  • 6
    10h 0min
    Czas całkowity 8h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Przygotować blachę o wymiarach ok. 24 x 36 cm
    Do Blokada naczynia miksującego włożyć herbatniki kakaowe , rozdrobnić 5s /obr 5
    Przesypać do innego naczynia.
    Odsączyć brzoskwinie , syrop zostawić do dalszego wykorzystania.
    Do Blokada naczynia miksującego włożyć brzoskwinie , dodać 150 g syropu,
    zmiksować 10s /obr 8
    Zagotować 7min / 100ºC/obr2
    Dodać 2 galaretki , wymieszać 4 min/ 100ºC/obr 3
    Powstały mus przelać do innego naczynia , przestudzić.
    W blaszce ułożyć warstwę biszkoptów po skosie , docinając w najmniejsze szczeliny i napączować syropem z brzoskwiń.
    Wierzch posypać zmielonymi harbatnikami następnie zalać przestudzonym musem .
    Na mus ( powinien być jeszcze lekko ciepły) ułożyć wafelki również po skosie ale w przeciwnym kierunku do biszkoptów, odstawić.
    Do Blokada naczynia miksującego wlać 150 g wody , wsypać galaretkę.
    Rozpuścić 5min/70ºC/obr3
    Do czystego i suchegoBlokada naczynia miksującego założyć motylek, wlać śmietankę , ubić na sztywno
    ok 1- 1,5 min / obr 3
    Należy uważać żeby nie zrobiło się masło.
    Do ubitej śmietany dodać powoli cukier puder i serek mascarpone ( małymi porcjami ) , ubijać do uzyskania jednolitej masy .
    Dodać wystudzoną , tężejącą galaretkę ,
    wymieszać 1 min/ obr2
    Masę wylać na wierzch ciasta , odstawić do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc .
    Po stężeniu posypać wierzch startą czekoladą .


    CIASTO NAJLEPIEJ SMAKUJE NA DRUGI DZIEŃ tmrc_emoticons.)
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Też go uwielbiamy

    Zgłoszony przez Joaśka78 na listopada 23, 2021 at 17:52.

    Też go uwielbiamy Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne ciacho. Niesamowicie szybko...

    Zgłoszony przez agda na października 12, 2018 at 20:25.

    Bardzo smaczne ciacho. Niesamowicie szybko zniknęło. Choć wprowadziłam mała modyfikacje zamiast mascarpone dałam serek kanapkowy typu mój ulubiony z wielunia. Niestety nie sprawdzę czy lepszy jest na drugi dzień bo nie mam co zostawić.....

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze