3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kotlety z wątróbki


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Składniki

  • 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 50 g cebuli, pokrojonej na ćwiartki
  • 500 g wątróbek drobiowych, oczyszczonych, pokrojonych na kawałki
  • 2 jajka
  • 150 g bułki tartej
  • 1 płaskie łyżeczki do herbaty soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • olej rzepakowy, do smarzenia
  • 6
    55min
    Czas całkowity 35min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    Sposób przygotowania
  1. 1.Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć natkę pietruszki, rozdrobnić 3 s/obr. 8.
    2.Dodać cebulę, rozdrobnić 5 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
    3.Dodać wątróbkę, jajka, bułkę tartą, sól i pieprz, rozdrobnić 10 s/obr. 4. Przełożyć do innego naczynia, odstawić na 10 min do zgęstnienia.
    4.Z powstałej masy uformować 8 okrągłych, lekko spłaszczonych kotletów (Ø 8 cm, grubość 2 cm). Smażyć na patelni na rozgrzanym oleju, ok. 3 min z każdej strony lub do momentu, aż kotlety będą złotobrązowe.
    5.Kotlety z wątróbki podawać z gotowanymi ziemniakami lub kaszą gryczaną.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Potrzebne przybory
patelnia do smażenia, kuchenka


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Smaczne, choć mało wątrobkowe w smaku. Dałam...

    Zgłoszony przez mrsdoubleu na kwietnia 7, 2019 at 16:13.

    Smaczne, choć mało wątrobkowe w smaku. Dałam też mniej bułki o 50g, bo wydawało mi się jej dużo za dużo. Wykładałam łyżka na patelnię.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze