Składniki
marynata do łososia
- 200 g buraków, obrane pokrojone na kawałki
- 200 g świeżego startego chrzanu
- 300 gałązek cukru
- 200 g soli gruboziornistej
- 2000 g cały filet ze skórą
- 2 łyżki kopru włoskiego
- 2 łyżki pieprzu
-
6
12h 0min
Czas całkowity 12h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
-
9
Przygotowanie
Do "Blokada naczynia miksującego" wkładamy wszystkie składniki marynaty oprócz łososiamiksujemy 20sek obr 8-9.
Lososiaumieszczmy skóra do dołu w brytwannie lub innym dużym naczyniu.Nakładamy na rybę marynatę i zkrywamy szczelnie folią spożywczą.Wkładamy do lodówki na 3 dni.
Po tym czasie zmywamy dokładnie marynatę i osuszmy rybę ręcznikiem papierowym.Przed podaniem kroimy w cienkie plastryPrzybieramy cyrryną i koperkiem.
Marynowany łosoś to typowe skandynawskie danie.Burak barwi łososia na piekny kolor i nadje mu słodkawy ziemisty posmak .Można wykonać danie z połowy porcji jednakże warto pokusic się na "całość"bowiem resztę można zamrozić jeśli coś zostanie .jest to porcja dla 16-20 osób.
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzFresh dishes help ensure the naturalness of the...
Fresh dishes help ensure the naturalness of the meat, adding lemon to remove the fishy taste of the fish. Jummy and enjoy getting over it game.
gałązki cukru - prosze o
gałązki cukru - prosze o wyjasnienie? Pozdrawiam
radekfoto