Składniki
3 porcja/porcje/porcji
składniki
- 300 gramów wody
- 1 kostek Bulionu mięsnego, lub 1 łyżeczka koncentratu wykonana w TM
- 1 liść laurowy, większy
- 8 gramów musztardy
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- 1 Papryka świeża, Pokrojoną w kostke
- 500 gramów mięsa wieprzowego, równej wielkości kostki
- 25 gramów przecieru pomidorowego
- 25 gramów oleju
- 250 gramów cebuli, przekrojonej na pół
- 1 łyżeczek majeranku, suszonego
- 3 gałązki świeżgo lubczyku
- 4 ząbki czosnku
- 100 gramów wody
- 0/5 Suszona papryczka chili, w strąkach
- 1/2 łyżeczki nasiona kminku
- 1 czubate łyżki mąka pszenna
-
6
1h 30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
Przygotowanie
1. Do naczynia miksującego włożyć nasiona kminku, 0/5 strąka suszonej papryczki chili i zmielić 1 min/obr.10.
2. Dodać czosnek, lubczyk, majeranek, i rozdrobnić 2s/obr.8.
3. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, rozdrobnić 5s/obr.5.
4. Dodać olej i dusić 8min/Varoma/"Obroty wsteczne" /obr.1.
5. Dodać mięso gulaszowe paprykę świeżą, koncentrat pomidorowy, musztardę, paprykę słodką w proszku, liście laurowe, kostkę bulionową, sól i wodę. Gotować 22min/100 st. C/"Obroty wsteczne" /obr."Mieszanie" .
6. Zgarnąć kopystką produkty ze ścianek naczynia miksującego i gotować 60min/90 st. C/"Obroty wsteczne" /obr."Mieszanie" .
7. Wymieszać wodę z mąką i wlać przez otwór w pokrywie na 5 min przed końcem gotowania.
Można zamienić wodę np.na jogurt lub śmietanę.
Ja podaję gulasz z kaszą pęczak, warzywa według uznania. Polecam, smacznego!
Sposób przygotowania:
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Przepis narodził sie w trakcie gotowania, więc nie nalezy bać sie eksperymentów
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo dobry gulasz. Robiłam z szynki wieprzowej...
Bardzo dobry gulasz. Robiłam z szynki wieprzowej i wyszedł megaaa. Polecam
Te nie robiam na ostro pominam tylko papryczk...
Też nie robiłam na ostro, pominęłam tylko papryczkę chili. Przepis świetny. Polecam.
Bardzo dobry gulasz Przepis prosty Ja nie robiam...
Bardzo dobry gulasz!! Przepis prosty. Ja nie robiłam na ostro, bo rodzina nie lubi
dobry polecam, ja dodalam
dobry polecam, ja dodalam tylko troche wiecej wody bo lubie jak jest wiecej sosu