Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 250 g soczewicy, zielonej
- 250 g marchewki, pokrojonej na duże kawałki
- 130 g selera, pokrojonego na duże kawałki
- 250 g Pora, pokrojonego w krążki
- 10 g oleju, rzepakowego
- 1000 g wody
- 1,5 łyżeczki soli
- 2 łyżki białego octu winnego
- 0,25 łyżeczki słodziku, w płynie
- 4 plastry kiełbasy, chudej, np. krakowskiej, kindziuka
- 4 jajka, małe
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Soczewicę umieścić w koszyczku, opłukać i osuszyć.
- Do naczynia miksującego włożyć marchew i seler, rozdrobnić 5 s/obr. 5.
- Dodać krążki pora i olej, dusić 5 min/Varoma/ "Obroty wsteczne" /obr. 1.
- Dodać wodę i soczewicę, gotować 40 min/100ºC/ "Obroty wsteczne" /obr. "Mieszanie" .
- Dodać sól, ocet i słodzik, wymieszać 3 s/ "Obroty wsteczne" /obr. 3.
- Plasterki kiełbasy usmażyć na patelni, następnie na każdy z plasterków wbić jajko.
- Przykryć patelnię pokrywką, smażyć na wolnym ogniu ok. 7 min,aż jajka się zetną.
- Soczewicę rozłożyć na 4 talerzach, zawartość patelni podzielić na cztery porcje i ułożyć na soczewicy.
- Soczewicę umieścić w koszyczku, opłukać i osuszyć.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzThank you for producing such a fascinating essay...
Thank you for producing such a fascinating essay on this subject slope. This has sparked a lot of thought in me, and I'm looking forward to reading more.