Składniki
20 porcja/porcje/porcji
- 450 g wody
- 50 g świeżych drożdży
- 90 g mąki żytniej
- 80 g mąki pszennej razowej
- 1 łyżeczka cukru
- 100 g mąki pełnoziarnistej (np. Lubella)
- 2 łyżeczki soli
- 2 łyżki siemienia lnianego
- 50 g otrąb
- 400 g maki pszennej chlebowej
- 2 łyżki oleju
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Do thermomixa wlać 450 g wody, dodać drożdże i łyżeczkę cukru. Podgrzać, czas 1,5 min/37st./obroty 2.
Następnie wsypać mąki wg podanej kolejności, dodać sól i olej, wyrobić czas 8 min. "Blokada naczynia miksującego" "Ciasto" .Ciasto przełożyć do podłużnej foremki (ok. 37x12x7cm), pozostawić do wyrośnięcia. Piec w temp. ok. 200 st. 50-60 min. Po wyciągnięciu z piekarnika chleb od razu posmarować wodą za pomocą pędzelka (będzie miał błyszczącą skórkę).
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz