3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chleb kefirowy wg diety montignaca


Wydrukuj:
4

Składniki

chleb kefirowy

  • 500 gramów pszenicy
  • 400 gramów kefiru
  • 5 gramów soli
  • 5 gramów sody oczyszczonej lub proszku do pieczenia
  • 20 gramów nasion słonecznika
  • 20 gramów nasion dyni
  • 2 czubate łyżeczki siemienia lnianego
  • 6
    45min
    Czas całkowity 5min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Nagrzej piekarnik na 200 stopni Celcjusza. Wsyp do Blokada naczynia miksującego(musi byc suche) 250 g pszenicy i zmiel 1 min.Obroty wsteczne10 przesyp do innego naczynia,czynność powtórz z pozostałą częścią pszenicy.Wlej do Blokada naczynia miksującego cały kefir,zmieloną pszenicę i pozostałe składniki.Wyrabiaj ciasto Blokada naczynia miksującegoCiasto przez 2 min.Przełuż wyrobione ciasto do foremki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia(mozna uformować okrągły chlebek bez foremki lub bułki).Piec ok 30-40 minut az będzie chrupiący i złotobrazowy.Chlebek jest pyszny!Polecam!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy