1 Bułki

3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bułki


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

Zaczyn

  • 100 g wody
  • 1 g drożdży świeżych
  • 100 g mąki pszennej, typ 550 lub 700

Główne ciasto

  • 200 g wody
  • 10 g drożdży świeżych
  • 400 g mąki pszennej, typ 550 lub 700
  • 3 łyżeczki słodu jęczmiennego
  • 2 łyżeczki soli
  • 20 g masła
  • 6
    15h 45min
    Czas całkowity 15h 45min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Trudny
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Zaczyn
  1. Wodę, drożdże i mąkę pszenną włożyć do naczynia miksującego 15 sek/obr.3 następnie przełożyć do miski, przykryć i odstawić 1 godzinę, a następnie na 12 godzin do lodówki
  2. Główne ciasto
  3. Miskę wysmarować olejem.
  4. Wodę, zaczyn, drożdże, mąkę pszenną, słód jęczmienny, sól, masło włożyć do naczynia miksującego 1 min. 30sek/obr.5 Wyrobić. Przełożyć do miski i odstawić na 30 minut do wyrośnięcia.
    Stolnicę posypać mąką.
  5. Ciasto wyłożyć i podzielić na 12 części (po 70g) i przykryć. Pozostawić na 30 minut
  6. Rozwałkuj kawałki ciasta na płaskie placki (ok 12 cm) przykryć i zostawić na 30 minut. Kamień do pieczenia włożyć na środkową szynę w piekarniku. Piekarnik nagrzać do 250 stopni. Przygotować strzykawkę z 50 ml wody. Łopatę do wyciągania chleba posypać mąką.
  7. 6 bulek dać na łopatę i jak się nagrzeje piekarnik dać na rozgrzany kamień do pieczenia i szybko dać wodę ze strzykawki do dolnego pojemnika i zamknąc szybko piekarnik.
    Piec 15 minut, wyciągnąć na ruszta do ostygnięcia. Następnie piec kolejne 6 bułek.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Paul - kamień do pizzy
    Paul - kamień do pizzy
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • I adore the meals you have made. Very interesting,...

    Zgłoszony przez Jhimizkah na marca 8, 2024 at 05:50.

    I adore the meals you have made. Very interesting, with thorough cooking instructions. It produces a nice, unique flavor and is spread scratch games evenly in dosage. Knowing your information website is pleasant.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze