Tu jesteś:
4
Składniki
100 g
- 100 g suchego chleba lub suchej bułki
-
6
1min
Czas całkowity 1minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
1. Uruchom urządzenie.
2. Włącz wagę.
3. Następnie wrzuć do naczynia miskującego 100 g suchego pieczywa, może być suchy chleb (biały, ciemnego) lub sucha bułka.
4. Nałóż na pokrywę naczynia miksującego miarkę TM
4. Ustaw czas 13 sekund, obrót 7.
Bułka tarta
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Jeśli czas 13 sekund nie wystarczył do calkowitego rozdrobienia suchego pieczywa, można do przedłużyć.
"Bułkę tartą" można przygotować zarówno w urządzeniu Thermomix TM 21 jak i TM 31.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz