3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Chleb gryczany bezglutenowy


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

1 bochenek /jak keksówka /

  • 1 łyżki soli
  • 1 łyżki octu balsamicznego
  • 40 g świeżych drożdży
  • 1 płaskie łyżki pestek słonecznika
  • 1 płaskich łyżek siemia lnianego
  • 0,6 litry ciepłej przegotowanej wody
  • 600 g mąki gryczanej
  • 1 płaskich łyżek pestek dyni
  • 1 płaskich łyżek miodu
5

Przygotowanie

  1. 1/ Do Blokada naczynia miksującego włóż wodę, miód i drożdże. Miksuj 2 min/ obr.3

    2/Dodaj pozostałe składniki i miksuj 7 min/Ciasto

    3/Do nagrznego do 180 st. piekarnika włóż ciasto w keksówce wyłożonej pergaminem. Piecz przez 60min.

    Smacznego

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz