3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zupa z cukinii z suszonymi pomidorami


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

zupka

  • pietruszka zielona
  • 2 łyżki zmielonej soczewicy
  • 40 g masła
  • imbir,gałka muszkatołowa
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 2 łyżeczki soli
  • 550 g wody
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • 60 g korzenia pietruszki
  • 60 g selera naciowego
  • 120 g selera
  • 2 srednie cukinie
  • 1 ser camembert
  • 5 suszonych pomidorów
5

Przygotowanie

  1. Warzywa pokroić w duże kostki, rozdrobnić 20 sekund/obroty 5.

    Zgarnąć kopystką na dno naczynia.

  2. Dodać 2 łyżki oleju, gotować 3 minuty/ SF/ obroty 2.

  3. Dodać wodę, kostkę rosołową, ser camembert obrany zbiałej skórki i przyprawy do smaku.

    Gotować 15 minut/ 100 stopni/ obroty 1.

  4. Rozdrobnić 30 sekund/ obroty 8-9. Suszone pomidory pokroić w paseczki i udekorować nimi zupę.

    Smacznego tmrc_emoticons.)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Białą skórkę z sera camembert można pokroić w paseczki, wymieszać z suszonymi pomidorami i udekorować taką mieszanką zupę.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz