Tu jesteś:
4
Składniki
- 1/2 dużej cebuli, (obranej)
- 1/2 kalafiora, (umytego i podzielonego na różyczki)
- 1 biała część pora, (pokrojona)
- 30 g masła klarowanego
- 3 łyżki bulionu drobiowego
- 1/2 łyżeczki curry, mielonego
- 0,6 litra wody
- 0,4 litra mleka kokosowego
- 1/2 łyżeczki soli
- spory chlust tabasco
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
Posiekaj cebulę (obroty 7, 4 sek.).
Dodaj masło, podsmaż cebulę (temp. 100, obr. 1, "Obroty wsteczne" , 2,5 min.).
Dodaj pozostałe składniki, gotuj razem (temp. 100, obr. 1, 20 min.).
Zmiksuj (40 sek., obr. 8 ). Ewentualnie dopraw do smaku.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Można posypać posiekaną natką pietruszki i serwować z groszkiem ptysiowym lub tostami.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzzupka jest wyśmienita:-))
zupka jest wyśmienita) zamiast groszku ptysiowego do posypania polecam płatki migdałów