Tu jesteś:
4
Składniki
4 osoba/osoby
ZUPA DYNIOWA THAI CURRY
- 2 ząbek czosnku
- 120 g cebuli
- 500 g dynia
- 20 g masła klarowanego
- 150 g ziemniaków
- 350 g Bulionu warzywnego
- 1/4 łyżeczki soli, drobnej
- 1-2 łyżek przyprawa, Thai Red curry pasta
- 270 g śmietanka kokosowa
-
6
50min
Czas całkowity 50minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- 1. Do naczynia TM wrzuć czosnek i cebulę. 3sec/Obr. 5 Szpatulka zgarnij skladniki na dno naczynia .
2.Dodaj masło. Dusi 3min/ Varoma badz 120 C / obr 1
3. Dodaj Ziemniaki i dynie pokrojone w kostke do naczynia .
15sec/obr. 7. Zgarnij warzywa ze scianek .
4.Dodaj bulion, sól przyprawe Thai Chilli Pasta i połowe smietanki kokosowej ( nie mleczka kokosowego ) .
Gotuj 20min /100C/obr.1
5.Dodaj reszte smietanki kokosowej ( zostaw łyzke do dekoracji jesli lubisz) nastepnie wymieszaj 1min/obr od 5 powoli zwiekszaj do 9.
SMACZNEGO !!!
***
serwuj zupe dekorujac smietanka kokosowa, orzechami, lismi limonki .
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz