Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Zupa ogórkowa
- 200 g włoszczyzny, (marchew, pietruszka, por, seler)
- 30 g masła
- 1 pęczka koperku
- 1,5 litra bulionu drobiowego, zastępczo woda plus kostka drobiowa
- 3 kulki ziela angielskiego
- 2 liście laurowe
- 1,5 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
- sól, pieprz, do smaku
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- 300 g ziemniaków
- 500 g ogórków kiszonych
-
6
50min
Czas całkowity 50minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Pokrojone w większe kawałki ogórki miksujemy przez w "Blokada naczynia miksującego" 5s/obr 5, dodajemy masło ustawiamy "Obroty wsteczne" "Mieszanie" i dusimy 100st/10min. Podduszone ogórki przekładamy do miseczki. Następnie do "Blokada naczynia miksującego" dodajemy marchew, seler, pietruszkę, pora i rozdrabniamy 5s/obr 5. Dodajemy pokrojone w średną kostkę ziemniaki, bulion i przyprawy. Ustawiamy "Obroty wsteczne" "Mieszanie" i gotujemy 25min/100st.C Po tym czasie dodajemy do "Blokada naczynia miksującego" wcześniej podduszone ogórki i gotujemy jeszcze 5min/100st. Dodajemy śmietanę (wcześniej rozrobioną z niewielką ilością gorącej zupy) i koperek. Wszystko mieszamy "Obroty wsteczne" "Mieszanie" 10s, Doprawiamy jak potrzeba.
Zupa ogórkowa
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Zmiksowane ogórki zbieramy ze ścianek za pomocą kopystki.
Kwaśność zupy możemy złamać dodając cukier.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz