3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pożywna, aksamitna zupa z brokuł i jarmużu


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 1 cebula duza
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 marchew
  • 1/2 Pora
  • 1 pietruszka korzeń
  • 1/2 cukinii
  • 2 łyżeczki przyprawy TM
  • 3 3 liście jarmużu
  • 1 brokul
  • 6
    25min
    Czas całkowity 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

    Pożywna, aksamitna zupa z brokuł i jarmużu
  1. Cebula i dwa ząbki czosnku zmielić 5 sec obroty na 6, następnie 2 min. poddusić 2 min na 90° na 20 ml. oliwy, dodać pociętą marchewkę, pietruszkę, 2,5 cm pora, podzielony na kawałki brokuł, dwie garści jarmużu, pół cukinii dwie łyżeczki przyprawy uniwersalnej TM lub dwie kostki rosołowe, 650 ml wody. Gotować 20 minut 90 ° obroty na 2. Kolejno zmiksować obroty na 10 przez 15 sec. Przed podaniem dołożyć kiełki brokuł posolić i popieprzyć do smaku.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Cieszę się bardzo, że przepis

    Zgłoszony przez MammaMia na września 7, 2016 at 11:01.

    Cieszę się bardzo, że przepis się sprawdził.  Dzisiaj dodałam nową zieloną zupę zapraszam do przetestowania.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wykonałam tę zupę już

    Zgłoszony przez Peti4 na stycznia 22, 2016 at 11:14.

    Wykonałam tę zupę już kilukrotnie i za każdym razem wychodzi bardzo smaczna! U mnie na talerzu bez kiełków. Pycha!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis wyśmienity,  własnie

    Zgłoszony przez Bodek_B na grudnia 23, 2015 at 11:18.

    Przepis wyśmienity,  własnie trochę wczoraj powiało wiosną na talerzu.  Dodałem na koniec jeszcze koperek i tarty pamezan a do warzyw dorzuciłem seler,  choć nie wiem, czy seler naciowy nie byłby lepszy ( włoskie przepisy na zupy zawierają częśto seler naciowy)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze