Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 1 cebula duza
- 2 ząbki czosnku
- 1 marchew
- 1/2 Pora
- 1 pietruszka korzeń
- 1/2 cukinii
- 2 łyżeczki przyprawy TM
- 3 3 liście jarmużu
- 1 brokul
-
6
25min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
Przygotowanie
Cebula i dwa ząbki czosnku zmielić 5 sec obroty na 6, następnie 2 min. poddusić 2 min na 90° na 20 ml. oliwy, dodać pociętą marchewkę, pietruszkę, 2,5 cm pora, podzielony na kawałki brokuł, dwie garści jarmużu, pół cukinii dwie łyżeczki przyprawy uniwersalnej TM lub dwie kostki rosołowe, 650 ml wody. Gotować 20 minut 90 ° obroty na 2. Kolejno zmiksować obroty na 10 przez 15 sec. Przed podaniem dołożyć kiełki brokuł posolić i popieprzyć do smaku.
Pożywna, aksamitna zupa z brokuł i jarmużu
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzCieszę się bardzo, że przepis
Cieszę się bardzo, że przepis się sprawdził. Dzisiaj dodałam nową zieloną zupę zapraszam do przetestowania.
Wykonałam tę zupę już
Wykonałam tę zupę już kilukrotnie i za każdym razem wychodzi bardzo smaczna! U mnie na talerzu bez kiełków. Pycha!
Przepis wyśmienity, własnie
Przepis wyśmienity, własnie trochę wczoraj powiało wiosną na talerzu. Dodałem na koniec jeszcze koperek i tarty pamezan a do warzyw dorzuciłem seler, choć nie wiem, czy seler naciowy nie byłby lepszy ( włoskie przepisy na zupy zawierają częśto seler naciowy)