Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Składniki
- do podania świeża pietruszka lub kolendra, awokado, sól himalajska, limonka lub cytryna bagietka
- sól, pieprz
- 3/4 l Bulionu warzywnego
- 1/4 łyżeczki wędzonej papryki
- 1/4 łyżeczki mielonej kolendry
- 1/4 łyżeczki kuminu
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- 4 kolby świeżej kukurydzy
- 2 ziemniaki
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
Obierz ziemniaki, pokroj je na 4 części i włóż do naczynia Thermomixa. Zmiksuj 3-4 s / obr 4. Dodaj ziarna kukurydzy, oliwę z oliwek, przyprawy oraz bulion. Gotuj 10-12 min / 100 C / obr 1. Zmiksuj 30 s / obr 1-8. Dopraw solą i pieprzem.
Podaj z awokado, i śweżą pietruszką. Skrop limonką, posyp solą i pieprzem oraz słodką papryką.
www.jadłonomia.pl
Krem z kukurydzy
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzmyślę że będzie ok
myślę że będzie ok
Drogi Konarku, czy kukurydza
Drogi Konarku, czy kukurydza z puszki bedzie ok czy szukać mrożonej?
2 łyżki
2 łyżki
Droga Komarzyco, nie podałaś
Droga Komarzyco, nie podałaś ile oliwy należy dać do kremu?