3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Sos Curry-Mango


Wydrukuj:
4

Składniki

Sos Curry-Mango

  • 1 cebula dymka, Ok.30gr
  • 20 gramów masła
  • 300 g mango, moze byc mrozone, lekko odmrozic przed użyciem1
  • 1 łyżki curry, mielonego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 250 g wody
  • 1 kostki Bulionu warzywnego, moze byc pasta warzywna zrobiona w Thermomixie
  • 200 g gęstej śmietany
  • sól,pieprz do smaku
5

Przygotowanie

  1. Cebule dymkę wrzucić do naczynia miksującego
    5sek/ obr.5
    za pomocą kopystki zsunąć za ścianki na dno naczynia.

    Dodać masło, 2Min/ 100Stopni/ Obr.2 zeszklić.

    Dodać świeże lub lekko rozmrożone mango.
    3min/ 100 Stopni/ Obr.2 zagotować.

    Dodać Curry, sok z cytryny, wodę i kostkę warzywną.
    Gotować 8Min/100 Stopni/ Obr.2

    Dodać śmietanę, 2Min/100Stopni/ Obr.2
    następnie
    10sek/ Obr.5 zmiksować.

    Doprawić solą i pieprzem do smaku.... Ale nie koniecznie ponieważ curry bywa bardzo ostre...zależy od producenta.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Curry w proszku bywa różnie ostre, dlatego ostrożnie przy ostatecznym doprawianiu.
Curry Madras jest dosyć ostre.
Curry indian jest troszkę słabsze.

Do sosu pasuje Spagetti, ale również kurczak,indyk z ryżem


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy