3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

PESTO CHILLI


Wydrukuj:
4

Składniki

10 osoba/osoby

PESTO CHILLI

  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 pozbawiona ziarenek papryczka chilli
  • 50 g pokrojonego na kawałki sera parmezan
  • 50 g wyłuskanych orzechów włoskich
  • 100 g liści bazylii, świeżych
  • 100 g oliwy z oliwek
  • 1/2 płaskiej łyżeczki soli
  • 6
    2min
    Czas całkowity 2min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego włożyć czosnek i pozbawioną ziaren papryczkę chilli, rozdrobnić 2s/obr.8.   Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia.

  2. Dodać parmezan, orzechy i bazylię, rozdrobnić 8s/obr.8.

  3. Dodać oliwę i sól, wymieszać 20s/obr.3.


  4.  

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Smaczny dodatek do makaronów, sałatek, ryby lub grilowanego chleba. Można przechowywać w lodówce szczelnie zamknięte pod warstwą oliwy nawet do miesiąca.

 


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Dziekuję za odpowiedż napewno

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na października 19, 2012 at 22:42.

    Dziekuję za odpowiedż napewno zrobię tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.D Big Smile Party

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie... Ostrość papryczki

    Zgłoszony przez Makdawo na października 19, 2012 at 19:18.

    Nie... Ostrość papryczki kryje się w nasionkach, więc jeśli ją wydrążymy pesto pozostanie tylko delikatnie doprawione. 

    Magda

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •   Bardzo lubię pesto mam

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na października 9, 2012 at 20:24.

      tmrc_emoticons.) Bardzo lubię pesto tmrc_emoticons.p mam pytanie czy to pesto nie jest zaostre? Pozdrzwiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze