3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pasztet z piersi kurczaka do smarowania


Wydrukuj:
4

Składniki

1000 g

  • 600 g piersi z kurczaka
  • 400 g watróbki drobiowej, oczyszczonej z błonek
  • 80 g cebula, pokrojona na mniejsze części
  • 2 ząbki czosnku
  • 150 g masła
  • 1 szczypty pieprzu
  • 2 szczypty soli
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. wlać do naczynia 500ml wody, na przystawce Varoma ułożyć pokrojone piersi z kurczaka ( posypać delikatnie solą), gotować na parze 30minut Varoma, obr. 2

    2. odłożyć Varomę, wylać wodę, do naczynia miksującego wrzucić cebulę i czosnek , zmielić - 3s. obr4.

    3. dodać masło , 2 min. 100stopni - obr. 2

    4. dodać wątróbkę , zmielić 3s. obr. 4

    5. podsmażyć 3 min. 100stopni obr 2

    6. dodać kurczaka podzielonego na mniejsze cząstki, dodać sól i pieprz,

    zmielić na gładko, czas w zalezności od potrzeb, ja zaczęłam od 1 minuty , obroty od 1 do 10 wzrastająco, ale nie było dla mnie to wystarczajace, więc mieliłam dalej,  pasztet był chyba zbyt gorący i podnosił się w pojemniku, więc mieliłam go w 3 porcjach, wyszedł idealny.

    7. przełozyć do jakiegoś pojemnika z pokrywką ( nie wysycha), jak wystygnie wstawić do lodówki

    Ja podzieliłam sie z rodziną, wszyscy byli zdumieni jak mięsko wyczuwało się w smaku, mój trzy letni synek pałaszował również ze smakiem, a jest bardzo wybredny tmrc_emoticons.) łatwo się rozsmarowuje na kanapkach

    Smacznego

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Koszt około 15zł za kg pasztetu, a jaki zdrowy

Gdy gotowałam piersi z kurczaka na parze, przy okazji ugotowałam sobie w naczyniu miksującym rosół tmrc_emoticons.)

do koszyczka włożyłam włoszczyzne i kurczaczka i doprawiła, oszczędnosć czasu i prądu


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Podziękowania za przepis. ...

    Zgłoszony przez Bat na października 4, 2019 at 20:51.

    Podziękowania za przepis. Smile
    Trochę zmodyfikowałam, ze względu na inną masę mięsa i wątróbki. Dałam świeże zioła tymianku i majeranku i ciut więcej pieprzu. Teraz pasteryzuję słoiczki, wyszły mi razem 4 słoiki - 2 wielkości 200 g i dwa sloiki wielkości 160 g. Przepis doskonały w sej prostocie, a smak? To już kwestia gustu. Ja będę eksperymentować Wink
    Polecam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzikuj za wspaniay przepis-moacutej m jest...

    Zgłoszony przez hania53 na maja 13, 2017 at 14:31.

    Dziękuję za wspaniały przepis-mój mąż jest zachwyconyLove

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pasztet pyszny Wykorzystalam mieso z rosou i...

    Zgłoszony przez violka72 na kwietnia 26, 2017 at 11:20.

    Pasztet pyszny. Wykorzystalam mieso z rosołu i doprawiłam go dodatkowo gałką muszkatołową. Smakuje wyśmienicie.Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jak dlugo mozna przechowywac?

    Zgłoszony przez domej na lutego 3, 2017 at 18:07.

    Jak dlugo mozna przechowywac?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pasztet pyszny tylko troszke za suchy

    Zgłoszony przez Konelek 2013 na stycznia 21, 2017 at 15:26.

    Pasztet pyszny tylko troszke za suchy tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczny, ja dodaje jeszcze do niego...

    Zgłoszony przez Gina.a na stycznia 15, 2017 at 20:42.

    Bardzo smaczny, ja dodaje jeszcze do niego warzywa, marchewkę i seler i jest pyszny.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis! Zmodyfikowałam

    Zgłoszony przez MonRaf na września 8, 2016 at 21:46.

    Super przepis! Zmodyfikowałam pod kątem dostępnych składników czyli indyk i kurczak z rosołu i bez wątróbki ale proporcje według przepisutmrc_emoticons.-) jak na pierwszy pasztet z Thermomixa to rewelacja! Mąż zachwycony smakiem. Polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dla mnie najlepszy pasztet

    Zgłoszony przez Iwciach na września 6, 2016 at 15:17.

    Dla mnie najlepszy pasztet jaki jadłam ! Gości u mnie minimum raz w tygodniu. Dzisiaj robiłam z resztek pieczonego kurczaka, który został z obiadu i wyszedł równie pyszny! Polecam!!!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszny pasztecik:) następnym

    Zgłoszony przez aga32218 na kwietnia 1, 2016 at 11:11.

    Pyszny paszteciktmrc_emoticons.) następnym razem odejmę jednak trochę wątróbki,ale ogólnie polecam do spróbowaniatmrc_emoticons.-) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zdrowa alternatywa

    Zgłoszony przez rusind na marca 22, 2016 at 06:31.

    Zdrowa alternatywa pasztetowej. Wyszła mi trochę sucha ale na chlebie dobrze smakuje. Dałam wg rad komentujących o połowę mniej wątróbki i słusznie. Doprawiłam dodatkowo majerankiem i ostrą papryką. Wychodzi bardzo duża porcja. W ramach oszczędności prądu powstała smaczna szpinakowa tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczny pasztet.

    Zgłoszony przez PatiT na marca 10, 2016 at 19:58.

    Bardzo smaczny pasztet. Smakowal nawet mojej Francuskiej kolezance tmrc_emoticons.;)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam niespełna tydzień

    Zgłoszony przez planetka na marca 6, 2016 at 12:54.

    Robiłam niespełna tydzień temu. Cały słoik zniknął...

    Jedyne co, to dodałam mniej wątróbki która i tak była dość mocno wyczuwalna.

    Mi to nie przeszkadza, ale narzeczonemu już troszeczkę bardziej tmrc_emoticons.;-)

    Następnym razem dodam też wiecej warzyw.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pasztet rewelacja:) własnie

    Zgłoszony przez susin na marca 4, 2016 at 20:39.

    pasztet rewelacjatmrc_emoticons.) własnie zrobilamtmrc_emoticons.) pycha (robilam z watrobki drobiowej i dalam troche wiecej kurczaka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • a ta watrobka w 3 min to sie

    Zgłoszony przez inez99 na marca 1, 2016 at 14:19.

    a ta watrobka w 3 min to sie podsmazy i nie bedzie surowa??

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pasztet bardzo dobry, ale

    Zgłoszony przez natalia.m na lutego 22, 2016 at 14:40.

    Pasztet bardzo dobry, ale rzeczywiście należy go mocniej doprawić. Ja dodałam 3 albo nawet 4 pełne łyżeczki przyprawy uniwersalnej również zrobionej w tm i dość dużo pieprzu.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pasztet rewelacja. Pierwszy

    Zgłoszony przez Wioletta Katarzyna na lutego 13, 2016 at 21:13.

    Pasztet rewelacja. Pierwszy raz robiłam bez wątróbki, bo jej nie miałam i też był wyśmienity, Polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pasztet pyszny

    Zgłoszony przez Dorota1000 na lutego 12, 2016 at 19:31.

    Pasztet pyszny

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pasztet pyszny

    Zgłoszony przez Dorota1000 na lutego 12, 2016 at 19:31.

    Pasztet pyszny

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pasztet pyszny

    Zgłoszony przez Dorota1000 na lutego 12, 2016 at 19:31.

    Pasztet pyszny

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pychotka:) dodałam tylko ciut

    Zgłoszony przez cocolino na lutego 12, 2016 at 18:21.

    pychotkatmrc_emoticons.) dodałam tylko ciut więcej pieprzutmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis faktycznie łatwy do

    Zgłoszony przez Ewawis na lutego 10, 2016 at 16:39.

    Przepis faktycznie łatwy do zrobienia ale jak dla mnie za mocno przebija się smak wątróbki. po mocnym doprawieniu solą, papryką lub chilli smakuje dorosłym- moim dzieciom niestety nie..

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pasztet pyszny, bardzo

    Zgłoszony przez Nika666 na lutego 10, 2016 at 16:06.

    Pasztet pyszny, bardzo wyrazisty w smaku, prosty do zrobienia. Znika w oku mgnienia tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis tani łatwy

    Zgłoszony przez Tymoteusz2015 na lutego 9, 2016 at 17:05.

    Super przepis tani łatwy dobry polecam.

    Bardzo dobre

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    \

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobry polecam

    Zgłoszony przez Baksiu2 na lutego 8, 2016 at 19:14.

    Bardzo dobry polecam tmrc_emoticons.) Cooking 10

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • wlasnie robi sie pasztet mam

    Zgłoszony przez igusia na lutego 8, 2016 at 17:03.

    wlasnie robi sie pasztet mam nadzieje ze wyjdzie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super przepis, wyrazisty smak

    Zgłoszony przez julitatsk na stycznia 7, 2016 at 12:01.

    Super przepis, wyrazisty smak POLECEAM  tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszny,szybki, łatwy

    Zgłoszony przez muf1 na kwietnia 4, 2015 at 17:53.

    Przepyszny,szybki, łatwy pasztet. Jeden z najlepszych jaki jadlam z termomixa. Brawo Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodaję do swoich kolekcji, po

    Zgłoszony przez Karolć777 na lutego 14, 2015 at 18:03.

    Dodaję do swoich kolekcji, po takich opiniach nie mogę się oprzeć i koniecznie muszę wypróbowaćtmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zrobiłam pasztet i sama prawie wszystko zjadła ...

    Zgłoszony przez Iryna na stycznia 20, 2015 at 12:39.

    Zrobiłam pasztet i sama prawie wszystko zjadła Big Smile Smak suuuper i na dodatek pasztet jest zdrowy,prosty,szybki i odlotowo dobry

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bradzo dobry pasztet tylko

    Zgłoszony przez manta6 na grudnia 9, 2014 at 13:14.

    Bradzo dobry pasztet tylko faktycznie trzeba bardziej doprawićtmrc_emoticons.))

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pasztet super polecam ja

    Zgłoszony przez malgorzata 12 na września 7, 2014 at 19:10.

    Pasztet super polecam ja następnym razem dodam więcej soli i pieprzu bo te szczypty to dla nas jednak mało.Pozdrawiam Cooking 1

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodaję do wypróbowania.Zrobie

    Zgłoszony przez malgorzata 12 na czerwca 27, 2014 at 18:30.

    Dodaję do wypróbowania.Zrobie w sobotę Pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pasztecik rewelacja, palce

    Zgłoszony przez leon59 na kwietnia 7, 2014 at 20:12.

    Pasztecik rewelacja, palce lizać. tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wczoraj zrobiłam z mięsa

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na stycznia 29, 2014 at 06:36.

    Wczoraj zrobiłam z mięsa indyczego (miałam ugotowane z obiadu)REWELACJA aż do uplucia się .Palce lizać to za mało .Dzięki za prosty przepismożna go modyfikować z dowolnym mięsem tmrc_emoticons.p

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam! Bardzo smaczny

    Zgłoszony przez Kewa na września 8, 2013 at 11:11.

    Polecam!

    Bardzo smaczny pasztet. Skorzystałam ze wskazówki i ugotowałam rosół podczas parowania piersi z kurczaka. Gotowanie mięsa zajmuje trochę czasu (więc warto przy tym ugotować zupę) ale samo wykonanie pasztetu jest błyskawiczne. Zrobię go jeszcze nie raz...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis brzmi smakowicie :D 

    Zgłoszony przez magi1 na marca 3, 2013 at 16:27.

    Przepis brzmi smakowicie tmrc_emoticons.D  dodaje do wypróbowania tmrc_emoticons.D  dzieki za fajny pomysł Big Smile

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zapowiada sie smacznie,

    Zgłoszony przez veronicab71 na marca 3, 2013 at 15:13.

    Zapowiada sie smacznie, wypròbuje Big Smile Big Smile  Gratuluje 1° przepisu Big Smile Party Party

     

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni SmileSmileWink                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • REWELACJA!!!!! Wszystkim

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na marca 3, 2013 at 08:25.

    REWELACJA!!!!! Wszystkim polecam ,prosty a bardzo bardzo mniamniuśny

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • nie , nie jest za krótko, 

    Zgłoszony przez seriale1 na lutego 5, 2013 at 13:48.

    nie , nie jest za krótko,  wątróbka szybko się smaży,

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dziś zrobiłam i wyszedł

    Zgłoszony przez pandziksa na stycznia 28, 2013 at 17:10.

    dziś zrobiłam i wyszedł super!!!!!

    pandziksa

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •   pasztet zrobiłam, jest

    Zgłoszony przez zizika na stycznia 28, 2013 at 13:56.

      pasztet zrobiłam, jest pyszny i bardzo prosty w robieniu tmrc_emoticons.)  miałam zamiar podzielic się ze znajomą  ale nie zdążyłam, bo został zjedzonytmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zmieloną surową watróbkę

    Zgłoszony przez pandziksa na stycznia 24, 2013 at 21:53.

    Zmieloną surową watróbkę smazymy tylko 3 minuty? Potem juz łaczymy z piersią? Czy to nie za krótko? Może coś przeoczyłam?

    pandziksa

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ;)Bardzo ciekawie i

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na stycznia 23, 2013 at 19:09.

    tmrc_emoticons.;)Bardzo ciekawie i smakowicie wygląda .Dołożone do próbowania tmrc_emoticons.8) Love

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze