Składniki
8 porcja/porcje/porcji
pasta z suszonych pomidorów z fetą
- 250 g suszonych pomidorów, w oleju
- 15 g pietruszki kędzierzawej, świeżej, może być mrożona
- 3 ząbki ząbek czosnku
- 1 opakowania sera feta
-
6
5min
Czas całkowity 5minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
Przygotowanie
- Pietruszka - jeśli używasz świeżej zmiksuj same liście 5s. obrót 10
- Czosnek - dodaj obrane ząbki czosnku, zmiksuj 5s. obrót 10
- Pomidory suszone - pokrojone (nie odsączaj z oleju) dodaj do naczynia.
4. Ser Feta - dodaj do naczynia.
Wymieszaj wszystko do połączenia składników. 1 min. obrót 2
Pasta z suszonych pomidorów z fetą
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Pasta jest pyszna zarówno po zrobieniu jak i kilka dni po. Przetrzymuj ją w lodówce. Idealnie pasuje do grzanek bądź pieczywa czosnkowego. Sprawdza się jako przystawka na imprezie oraz dodatek do grilla. U nas znika bardzo szybko.
PORADA:
Jeśli używasz pomidorów suszonych bez zalewy w oleju, namocz je wcześniej w wodzie, żeby zmiękły a do pasty dodaj ok 2 łyżek stołowych oliwy z oliwek.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPyszna pasta.
Pyszna pasta.
Lidia61: 😁 i bardzo smaczny
Lidia61: 😁 i bardzo smaczny
Super pomysł! Prosty i smaczny Dziękuję
Super pomysł! Prosty i smaczny Dziękuję