Tu jesteś:
4
Składniki
15 porcja/porcje/porcji
- Biszkopt:
- składniki i wykonanie z przepisu "Tort gruszkowy" - str. 50
- Dekoracja:
- 700 g śmietany 30%, chłodnej
- 2 plastry pomarańczy
- 2 plastry kiwi
- 1 banan
- sok z cytryny, z połowy
- jabłko, duże, gruszka lub mango
- wiśnie, świeże, bez pestek
-
6
54min
Czas całkowity 14minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Na noże w naczyniu miksującym założyć motylek.
- Wlać 350 g śmietany, ubić 40 s/obr. 3, przełożyć do innego naczynia, powtórzyć czynność z pozostałą śmietaną.
- Biszkopt przeciąć w poziomie na dwa płaty. Na dolny wyłożyć połowę bitej śmietany, przykryć górnym płatem. Przekroić wzdłuż na połowę, obrócić do siebie zaokrąglonymi bokami, posmarować boki i górę bitą śmietaną.
Dekoracja: - Plastry pomarańczy i kiwi ułożyć symetrycznie na „skrzydłach” motyla. Banana lub wycięty podłużny kawałek jabłka, gruszki bądź mango posmarować sokiem z cytryny, ułożyć pomiędzy kawałkami biszkopta, tworząc tym samym tułów motyla. Wiśnie poukładać na „skrzydłach”.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
Odpowiedz[size= 11.0pt; line-height: 115%; font-family:...
[size= 11.0pt; line-height: 115%; font-family: 'Calibri',sans-serif; mso-ascii-theme-font: minor-latin; mso-fareast-font-family: Calibri; mso-fareast-theme-font: minor-latin; mso-hansi-theme-font: minor-latin; mso-bidi-font-family: 'Times New Roman'; mso-bidi-theme-font: minor-bidi; mso-ansi-language: EN-US; mso-fareast-language: EN-US; mso-bidi-language: AR-SA]I think this is an useful tunnel rush"}" data-sheets-userformat="{"2":513,"3":{"1":0},"12":0}">tunnel rush [/size]blog post and also it is well-informed and really useful. For that reason, I want to thank you for the ventures that you have actually made in writing this post. All the material is definitely well-researched.