Tu jesteś:
4
Składniki
- 120 g masła
- 50 g cukru
- 1 jajko
- 3łyżki oleju
- 250 g mąki
- 1łyżeczka proszku do pieczenia
- szcz. soli
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
-
9
5
Przygotowanie
Składniki włożyć do naczynia, wyrabiać 20sek., obr.6. Porcja na spód blachy, na wierzch trzeba zrobić jeszcze raz. Proponuję zrobić ciastka z nadzieniem jabłkowym. Na okrągły spód(posmarować brzegi mlekiem) wyłożyć starte jabłka z cynamonem i cukrem,Przykryć drugim krążkiem uformowanym na kształt jabłuszka, zrobić listki i ogonki,dziurki na odparowanie soku i piec w temp. 180st.C ok. 20 min. z termoobiegiem.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzspróbowałam, posmakowałam,
spróbowałam, posmakowałam, dodalam do swojej kolekcji
To mój ulubiony przepis na
To mój ulubiony przepis na kruche ciasto. Jedna porcja wystarcza na spód szarlotki, tarty,sernika, makowca. Cieszę się,że się udało :
dzieki za fajny przepis
dzieki za fajny przepis wypróbowany
Wyglada ladnie dodaje do
Wyglada ladnie dodaje do ulubionych ,pozdrawiam
MAKSIU