Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
Ciasto
- 400 g mąki pszennej
- 1 opakowania suchych drożdży
- 150 g mleka
- 100 g cukru
- 1 porcje jajko
- 70 g masła miękkiego
- 1 szczypty soli
Kruszonka
- 250 g mąki
- 150 g masła
- 120 g cukru
- 1 łyżeczek cukru waniliowego
Masa makowa
- 250 g Maku suchego
- 130 g cukru
- 500 g mleka
- 80 g kaszy manny
- 80 g masła
- 2 porcje jajka
- 1 łyżeczek skórka otarta z cytryny
-
6
2h 20min
Czas całkowity 1h 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
9
5
Przygotowanie
- Wszystkie składniki wyrobić 1,5 min/"Ciasto"
Wyłoźyć dno tortownicy 30 cm (z papierem do pieczenia)
Odstawić na 30 min
Kruszonka
Wszystkie składniki 10s/6 wstawić do lodówki
Masa makowa
Mak zmielić 1min/9
Dodać pozostałe składniki i gotować 9min/100°/3 przestudzić
Wyłożyć na ciasto posypać kruszonką
Piec ok 40-50 min 180°C
Ciasto
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz