Tu jesteś:
4
Składniki
16 porcja/porcje/porcji
- 600 g wiśni, ze słoika, odsączonych
- 200 g mleka, (1,5%)
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego
- 50 g cukru
- 40 g drożdży
- 380 g mąki pszennej
- 50 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- mleko skondensowane (4%), niewielka ilość do polania ciasteczek
-
6
-
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki, oprócz wiśni i mleka, wymieszać 3 min/ "Blokada naczynia miksującego" / "Ciasto" , przełożyć do innego naczynia i zostawić do wyrośnięcia na 30 min.
- Ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy, wycinać krążki (Ø 12), położyć na nie porcję wiśni i uformować ciasteczka w formie pierożków.
- Ciasteczka umieścić na wyłożonej papierem blasze do pieczenia, polać niewielką ilością mleka skondensowanego, piec w nagrzanym wcześniej piekarniku. Czas pieczenia ok. 20 min/temp. 200°C.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzMam nadzieję, że będzie pyszne cluster rush
Mam nadzieję, że będzie pyszne cluster rush
Proste, ale pyszne. spróbuję
Proste, ale pyszne. spróbuję
do wypróbowania :) wiśnie w
do wypróbowania wiśnie w słoiku mam jeszcze z tamtego roku