thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
35min
porcja/porcje/porcji
40 kawałek/kawałki/kawałków
Poziom
Łatwy

Składniki

Ciasteczka

  • 250 g płatków owsianych
  • 160 g mąki pszennej
  • 1 płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 płaskie łyżeczki do herbaty cukru waniliowego
  • 2 jajka
  • 250 g cukru
  • 150 g orzechów włoskich, [łuksane]
  • 190 g margaryny lub masła

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Ciasteczka owsiane z orzechami włoskimi
  1. 1. Do naczynia wkładamy orzechy i rozdrabniamy - 2 sek. / obr. 6. Przekładamy do innego naczynia.

    2. Do naczynia wkładamy masło lub margarynę i cukier. Mieszamy - 15 sek. / obr. 4-6 (pomagamy przy uzyciu kopystki).

    3. Dodajemy jajka i cukier waniliowy. Mieszamy - 30 sek. / obr. 6.

    4. Dodajemy sodę oczyszczoną i mąkę. Mieszamy - 40 sek. / obr. 6.

    5. Dodajemy płatki owsiane i orzechy. Mieszamy - 1 min. / Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" / obr. 4.

    6. Za pomocą łyżki wylewamy masę małymi porcjami na blachę piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 190 st. C przez około 20 min. (aż brzegi zaczną się rumienić). 

Porady

Przed rozpoczęciem przygotowywania masy na ciasteczka, najlepiej rozpocząć rozgrzewanie piekarnika tmrc_emoticons.)

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Ciasteczka owsiane z orzechami włoskimi

Wydrukuj:

Komentarze

  • grudnia 3, 2013 at 20:50

    Tak, zgadza się - ciasto jest lejące i trzeba nakładać  łyżką. Mniej cukru? Też można tmrc_emoticons.) Różne orzechy - super! Ja polecam też suszoną żurawinę i inne bakalie. No i cieszę się, że przepis przypadł do gustu tmrc_emoticons.) To najlepsza nagroda tmrc_emoticons.)

  • grudnia 2, 2013 at 20:52
    5.0

    Przepis mnie zainteresował i upiekłam ciasteczka tmrc_emoticons.) Mam kilka uwag tmrc_emoticons.;) Cukru dałam 150g i orzechy mieszane tmrc_emoticons.) Ciasto jest lużne i trzeba nakładać łyżeczką, podczas pieczenia "rozlewa " się, po upieczeniu należy ciasteczka zostawić na blaszce do wystygnięcia (są miękkie i łamią się) po wystygnięciu są twarde i chrupiące i bardzo pyszne Love Polecam Love Pozdrawiam autorkę przepisu Love

       

    [[wysiwyg_imageupload:1888:]][[wysiwyg_imageupload:1889:]][[wysiwyg_imageupload:1890:]]

  • grudnia 2, 2013 at 11:14
    5.0

    Party Mam pytanie, czy ciasto jest lejące???? że trzeba wylewać łyżką Cooking 7 Pozdrawiam Love

Are you sure to delete this comment ?

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY

Znajdź podobne: