Tu jesteś:
4
Składniki
15 porcja/porcje/porcji
- 2 jajka
- 100 g mąki pszennej
- 150 g mleka
- 1 opakowanie cukru wanilinowego (10 g)
- 20 g wódki, lub spirytusu
- 200 g oleju do smażenia, słonecznikowego
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Na noże w naczyniu miksującym założyć motylek.
- Oddzielić białka od żółtek. Do naczynia miksującego wlać białka, ubić na pianę 2 min/obr. 3, pod koniec ubijania dodać żółtka.
- Dodać pozostałe składniki z wyjątkiem oleju, wymieszać 10 s/obr. 4.
- W garnku rozgrzać olej.
- Małe porcje ciasta wlewać przez lejek na rozgrzany olej, starając się formować gniazdka, usmażyć z obu stron na złoty kolor. Wyjąć łyżką cedzakową, następnie osuszyć na papierowych ręcznikach.
- Na noże w naczyniu miksującym założyć motylek.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzMany thanks for making the effort to review this...
Many thanks for making the effort to review this tunnel rush, I feel highly regarding it and also enjoy finding out more on this topic.
Przetestowane bardzo dobre i szybko znikly POLECAM
Przetestowane bardzo dobre i szybko znikly POLECAM
Przepis bardzo dobry. Konsystencja dosyć lejąca,...
Przepis bardzo dobry. Konsystencja dosyć lejąca, ale dobrze się wszystko smaży. Trzeba tylko uważać żeby olej nie był zbyt gorący bo wtedy ciasto się mocno "rozpryskuje" i wychodzą cienkie niteczki. W smaku chruściki bardzo dobre