3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chruściki lane


Wydrukuj:
4

Składniki

15 porcja/porcje/porcji

  • 2 jajka
  • 100 g mąki pszennej
  • 150 g mleka
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego (10 g)
  • 20 g wódki, lub spirytusu
  • 200 g oleju do smażenia, słonecznikowego
  • 6
    15min
    Czas całkowity 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Na noże w naczyniu miksującym założyć motylek.
    2. Oddzielić białka od żółtek. Do naczynia miksującego wlać białka, ubić na pianę 2 min/obr. 3, pod koniec ubijania dodać żółtka.
    3. Dodać pozostałe składniki z wyjątkiem oleju, wymieszać 10 s/obr. 4.
    4. W garnku rozgrzać olej.
    5. Małe porcje ciasta wlewać przez lejek na rozgrzany olej, starając się formować gniazdka, usmażyć z obu stron na złoty kolor. Wyjąć łyżką cedzakową, następnie osuszyć na papierowych ręcznikach.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Many thanks for making the effort to review this...

    Zgłoszony przez abel1303 na listopada 9, 2022 at 08:00.

    Many thanks for making the effort to review this tunnel rush, I feel highly regarding it and also enjoy finding out more on this topic.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przetestowane bardzo dobre i szybko znikly POLECAM

    Zgłoszony przez weta34 na kwietnia 18, 2020 at 15:33.

    Przetestowane bardzo dobre i szybko znikly POLECAM

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis bardzo dobry. Konsystencja dosyć lejąca,...

    Zgłoszony przez fanka_stefanka na grudnia 8, 2019 at 13:58.

    Przepis bardzo dobry. Konsystencja dosyć lejąca, ale dobrze się wszystko smaży. Trzeba tylko uważać żeby olej nie był zbyt gorący bo wtedy ciasto się mocno "rozpryskuje" i wychodzą cienkie niteczki. W smaku chruściki bardzo dobre Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze