Tu jesteś:
4
Składniki
60 kawałek/kawałki/kawałków
- 350 g mąki pszennej
- 250 g cukru
- 1 szczypta soli
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 1 żółtko
- 20 g likieru anyżowego
- 200 g Migdałów, ze skórką
-
6
45min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Nagrzać piekarnik do temp. 180°C.
- Do naczynia miksującego wsypać mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia, jajka i żółtko, wyrabiać 1min/obr.5.
- Dodać likier anyżowy, wymieszać 20 s/obr. 4.
- Dodać migdały, wymieszać 20s/obr.3. Ciasto położyć na blasze przykrytej papierem do pieczenia i uformować bagietki (długość 30 cm, szerokość 3 cm). Ułożyć je w pewnej odległości od siebie i piec w rozgrzanym piekarniku w temp. 180°C przez 30 minut, dopóki nie nabiorą złocistego koloru. Po wyjęciu ciasto będzie miękkie. Ostrym nożem pokroić bagietki ukośnie na kawałki (o grubości 1 cm). Pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Przechowywać w szczelnie zamykanym pojemniku.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzO! Jak dobrze, Żr znalazłam tu przepis na...
O! Jak dobrze, Żr znalazłam tu przepis na cantucci! Proszę mi poradzić jaki konkretnie likier kupić? Z góry dziękuję
Ciasteczka rewelacyjne
Ciasteczka rewelacyjne wychodzą takie same jak we Włoszech
A skoro w winie to robie
A skoro w winie to robie jeszcze raz
We Włoszech są bardzo
We Włoszech są bardzo popularne, moczy się je w słodkim winie, m. in. Vinsanto.
Maks21
rewelacja, ale do jedzenia
rewelacja, ale do jedzenia tylko po namoczeniu Bardoz bardzo twarde