3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
  • thumbnail image 7
  • thumbnail image 8
  • thumbnail image 9
  • thumbnail image 10
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

SZWEDZKIE BUŁECZKI CYNAMONOWE


Wydrukuj:
4

Składniki

18 porcja/porcje/porcji

CIASTO

  • 250 g mleka pełnotłustego
  • 50 g drożdży świeżych
  • 1 płaskiej łyżeczki cukru
  • 50 g masła miękkiego
  • 500 g mąki pszennej
  • 70 g cukru
  • 1 płaskiej łyżeczki soli
  • 1 jajko do smarowania bułeczek

NADZIENIE

  • 50 g masła
  • 2 czubatych łyżeczek cynamonu, mielonego
  • 50 g cukru perlistego
  • 6
    15min
    Czas całkowity
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    CIASTA
  1. 1. Do Blokada naczynia miksującego dajemy mleko, droże,  50g masła i łyżeczkę cukru 2,5 min/37st.C/obr. 2

    2. Dodajemy reszte składników na ciasto i wyrabiamy 2,5 min/Ciasto

    3. Przekładamy ciasto do miski wysmarowanej olejem (nie przywiera ciasto) i pozostawiamy na 0,5 godz. do wyrośnięcia. Pod koniec wyrastania ciasta , do naczynia wkładamy 50 g masła i cynamon i rozpuszczamy    3 min/37st.C/obr.2

    4. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość, wykładamy go na posypany mąką blat, rozwałkowujemy  na prostokąt około 40 x 45cm

     

  2. 5. Następnie  smarujemy placek rozpuszczonym maslem z cynamonem , posypujemy cukrem perlistym i potem rolujemy zaczynając od szerszej strony.  Zrolowane ciasto kroimy na kawałki grubości około 2 cm i układamy na blachę. Pozostawiamy  do wyrosnięcia na kolejne 0,5 godz.

     

  3. 6. Wyrosnięte bułeczki smarujemy jajkiem i posypujemy po wierzchu cukrem perlistym

    7. Rozgrzewamy piekarnik do 200st.C , wkładamy blachę z bułeczkami na środkową półkę i pieczemy 15min,  do uzyskania złocistego koloru

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Bułeczki są najsmaczniejsze jeszcze ciepłe. Przepis przywiozla moja wnuczka ze Szwecji od szwedzkiej koleżanki, która  uwielbia te bułeczki i sama je piecze. Proszę uważać na czas pieczenia, każdy piekarnik inaczej piecze. Ja ich nie piekłam na termoobiegu lecz góra-dół.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pycha, pycha. Najlepsze jakie robiłam z TM

    Zgłoszony przez Kate1000 na maja 31, 2021 at 11:04.

    Pycha, pycha. Najlepsze jakie robiłam z TM

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie zajadam 😋 rewelacja. Pyszne...

    Zgłoszony przez Kateusia na października 31, 2020 at 20:58.

    Właśnie zajadam 😋 rewelacja. Pyszne bułeczki. Polecam i dziękuję za przepis 😘

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułeczki są przepyszne🤤 ciasto fajne nie klei...

    Zgłoszony przez Akacjowa16 na lipca 18, 2020 at 11:01.

    Bułeczki są przepyszne🤤 ciasto fajne nie klei się takze nie trzeba je maka podsypywac, ja nie używam wałka tylko rękami je rozciagam jest bardzo elastyczne. Zawsze robię z 2 porcji bo 1 jest na raz🙈

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Niebo w gębie! Kiedy robiłam je pierwszy raz w...

    Zgłoszony przez AniusiaTM na lutego 2, 2020 at 17:49.

    Niebo w gębie! Kiedy robiłam je pierwszy raz w ciągu 15 minut od wyjęcia z piekarnika nie pozostał po nich nawet ślad😂

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułeczki rewelacyjne, cała blacha zjedzona w 15...

    Zgłoszony przez KateSie na stycznia 1, 2020 at 14:03.

    Bułeczki rewelacyjne, cała blacha zjedzona w 15 min 😂Pycha, dziekuje za przepis 👏

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Aleksabdra1977: myślę, ze mozna dodac do masy np...

    Zgłoszony przez Angie. na czerwca 15, 2019 at 12:46.

    Aleksabdra1977: myślę, ze mozna dodac do masy np ser bialy, sernikowy, mascarpone, ricotta bądź jakis dżem, jabłka lub inne owoce tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułeczki doskonałe ! Przepis idealny 👍...

    Zgłoszony przez Inez12345 na marca 11, 2019 at 22:42.

    Bułeczki doskonałe ! Przepis idealny 👍
    polecam Cooking 7

    Bułeczki cynamonoweBułeczki cynamonowe

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułeczki jak dla mnie troszkę za suche....

    Zgłoszony przez Aleksabdra1977 na lutego 23, 2019 at 19:24.

    Bułeczki jak dla mnie troszkę za suche.
    Może gdyby w środku była jakaś masa to byłyby lepsze.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułeczki wyszły znakomicie, również na mleku...

    Zgłoszony przez kbtb na grudnia 27, 2018 at 13:34.

    Bułeczki wyszły znakomicie, również na mleku bez laktozy ciasto wyrosło fantastycznie, to informacja dla uczulonych na laktozę, bułeczki wzbogaciłam o rozkruszone orzechy.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre i szybciutkie. Robiłam na suchych...

    Zgłoszony przez betijaw na listopada 8, 2018 at 22:14.

    Bardzo dobre i szybciutkie. Robiłam na suchych drożdżach - bardzo dobre. Cooking 7

    bułkibułki

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bueczki s wymienite u mnie natychmiast znikaj

    Zgłoszony przez Rocho_aga na czerwca 30, 2017 at 17:25.

    Bułeczki są wyśmienite, u mnie natychmiast znikają.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bueczki bardzo dobre polecam

    Zgłoszony przez oska1990 na maja 14, 2017 at 22:47.

    Bułeczki bardzo dobre , polecam !

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Uwielbiam te bułeczki. Ja nie rozpuszczam masła...

    Zgłoszony przez milkamil na listopada 11, 2016 at 20:37.

    Uwielbiam te bułeczki. Ja nie rozpuszczam masła , smaruje bardzo miękkim masłem ciasto (czasami wychodzi więcej masła,ale to działa na korzyść, bo bułki wychodzą maślane i rozpływają się w buzi) następnie posypujemy cukrem zmieszanym z cynamonem. POLECAM

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super bułeczki. Smak, zapach -fantastyczne

    Zgłoszony przez KatarzynaSv na października 25, 2016 at 21:22.

    Super bułeczki. Smak, zapach -fantastyczne Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wspaniały przepis. Zapach

    Zgłoszony przez Pixi na września 12, 2016 at 23:07.

    Wspaniały przepis. Zapach unosi się w całym domu. ten przepis na stałe zagości w moim domu tmrc_emoticons.))

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre  buleczki, nasze

    Zgłoszony przez jaga252 na maja 1, 2016 at 18:19.

    Bardzo dobre  buleczki, nasze ulubione smaki  Cooking 7

    Jaga252

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pierwszy raz piekłam takie

    Zgłoszony przez OlaŁ na kwietnia 8, 2016 at 23:57.

    Pierwszy raz piekłam takie bułeczki i nie miłam świadomości, że są takie dobre. A przygotowanie jest bardzo proste. Zachęcam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pyyyyszne,choc nastepnym

    Zgłoszony przez mjusta2000 na listopada 21, 2015 at 23:15.

    pyyyyszne,choc nastepnym razem na cynamon posypie jeszxze rodzynki,zeby chrupaly I dodaly slodkosci

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pycha buleczki na pewno na

    Zgłoszony przez marta32 na września 28, 2015 at 16:52.

    Pycha buleczki na pewno na stale zagoszcza w mojej kuchni   Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Są mega pyszne, nawet jesli

    Zgłoszony przez aggu na sierpnia 18, 2015 at 21:50.

    Są mega pyszne, nawet jesli zamiast cukru perlistego dodamy brazowy tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułeczki bardzo dobre,

    Zgłoszony przez renrew na sierpnia 6, 2015 at 16:32.

    Bułeczki bardzo dobre, wykorzystałam resztkę białego sera i wymieszałam z masłem i cynamonem.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Super bułeczki znałam je z

    Zgłoszony przez Psotka69 na maja 30, 2015 at 20:51.

    Super bułeczki znałam je z dzieciństwa jako papatacze, dziś zrobiłam wg tego przepisu ale chyba jutro będę musiała zrobić jeszcze raz bo juź prawie nic nie zostało  Cooking 7

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • bardzo smaczne              

    Zgłoszony przez olamordka na grudnia 18, 2014 at 10:59.

    bardzo smaczne tmrc_emoticons.)                  mi wyszlo az 28 kawalkow - sasiadom tez bardzo smakowalo :P

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis godny polecenia -

    Zgłoszony przez meg322 na grudnia 15, 2014 at 13:04.

    Przepis godny polecenia - łatwy a bułeczki smaczne. Ja akurat miałam resztke masy kajmakowej, którą dodałam do masła i cynamonu plus orzechy włoskie i wyszło super. Idealne w okresie około Bozonarodzeniowym i nie tylko. Dziś wedruje z nimi do przedszkola na Wigilię mojego synka i na spotkanie ze Świetym Mikołajemtmrc_emoticons.) Cooking 6 .

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ciasto zrobione, bułeczki

    Zgłoszony przez trzesnia na grudnia 9, 2014 at 18:16.

    ciasto zrobione, bułeczki uformowane, rosną. Już nie moge sie doczekac...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zrobiłam dzisiaj, wyszły

    Zgłoszony przez eliwona na października 25, 2014 at 14:47.

    zrobiłam dzisiaj, wyszły pyszne tmrc_emoticons.) ciasto rewelacyjne, gorąco polecam i dziękuje za przepis tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • REWELACJA Przepyszne,

    Zgłoszony przez Asiak1 na października 24, 2014 at 12:49.

    REWELACJA tmrc_emoticons.D Przepyszne, mięciutkie. Palce lizać. Piekłam wczoraj. Dziś chwilkę podgrzałam w piekarniku i były tak samo pyszne jak świeżo pieczone. Część ciasta wykorzystałam na jagodzianki i też wyszły super.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gabrysiu odkurzyłam przepis i

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na października 23, 2014 at 07:44.

    Gabrysiu odkurzyłam przepis i zrobiłam z twarożkiem .Pycha jak zwykle Cooking 7

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ŚWIETNE !!! Bułeczki robiłam

    Zgłoszony przez Ewelqa na lutego 18, 2014 at 01:34.

    ŚWIETNE !!!

    Bułeczki robiłam już 3 razy. Za każdym razem wychodziły przepyszne, miękkie i pachnące. Cała rodzinka się nimi zajadała.

    Bardzo dziękuję za genialny przepis ! tmrc_emoticons.)[[wysiwyg_imageupload:2043:]]

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dziękuję za radę. Jestem jak

    Zgłoszony przez wiolatrusz na stycznia 29, 2014 at 19:59.

    Dziękuję za radę. tmrc_emoticons.DJestem jak najbardziej zwolenniczką masła. Zawsze używam je do pieczenia. Pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Wiolka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Kochana, nie mam na razie

    Zgłoszony przez gabi49 na stycznia 29, 2014 at 17:26.

    Kochana, nie mam na razie dietetycznego przepisu "pod ręką".  tmrc_emoticons.;) Nie unikaj jednak masła, ono jest potrzebne dla organizmu i zdrowe. Big Smile  Unikaj natomiast wszelkiego rodzaju margaryn tmrc_emoticons.J). Te wcale nie sa dietetyczne ale rakotwórcze. :O

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dzisiaj wypróbowałam przepis.

    Zgłoszony przez wiolatrusz na stycznia 29, 2014 at 15:13.

    Dzisiaj wypróbowałam przepis. Dziękuję, wyszły piękne, smaczne i pachnące. Uwielbiam drożdżowe przysmaki. Obecnie poszukuję jakiegoś przepisu na rogaliki drożdżowe. Wszystkie ciasta mają w sobie bardzo dużo tłuszczu (masła). Trochę mnie to przeraża i nie wiem czy to jest konieczne. (mam małe doświadczenie w kuchni). Mozę Pani dysponuje przepisem bardziej dietetycznym? Pozdrawiam. tmrc_emoticons.)

    Wiolka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bułeczki wyszły przepyszne i

    Zgłoszony przez Gabriela75 na grudnia 17, 2013 at 12:08.

    Bułeczki wyszły przepyszne i pulchniutkie,  odrobinę zmodyfikowałam przepis i dodałam 2 żółtka do ciasta. Zapach roznosił się w całym domu. Poszły wszystkie w 15 minut po upieczeniu. tmrc_emoticons.)

    Pani Gabrielo dziękuję!

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Gabrysiu, ostatnio te

    Zgłoszony przez ElaK na grudnia 4, 2013 at 11:40.

    Gabrysiu, ostatnio te bułeczki królują na różnych warsztatach kulinarnych z nadzieniem makowym  tmrc_emoticons.)  takim jak do makowca z książki podstawowej (Radość)  tmrc_emoticons.)  Są przepyszne i znikają zanim ostygną  Big Smile  Dziękuję za przepis i polecam  Love  

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepyszne! Polecam!

    Zgłoszony przez Asiek2109 na listopada 27, 2013 at 10:59.

    Przepyszne! Polecam!

    Asiek2109

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Koniecznie muszę je

    Zgłoszony przez evula2 na sierpnia 26, 2013 at 20:18.

    Koniecznie muszę je zrobić!!!! tmrc_emoticons.)

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pyyyszne!!! dzieki za

    Zgłoszony przez Myszata na sierpnia 20, 2013 at 20:54.

    pyyyszne!!! dzieki za przepistmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dodaje do wypróbowania

    Zgłoszony przez ilonaw na sierpnia 16, 2013 at 10:47.

    dodaje do wypróbowania tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis na lukier jest w

    Zgłoszony przez gabi49 na sierpnia 15, 2013 at 23:04.

    Przepis na lukier jest w książce "Radość gotowania". Tylko woda, cukier i sok z cytryny. Str.34 Big Smile

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • ALICJA napisał: Właśnie

    Zgłoszony przez djeppschach na kwietnia 20, 2013 at 18:22.

    Cooking 1

    Cooking 7

    ALICJA

    tmrc_emoticons.~

    Właśnie miałam się zabrać do robienia bułeczek ale..... w przepisie na ciasto nie ma jajek ! czy to bułeczki bezjajeczne? Prosze o informację.  Pozdrawiam

    Poszłam  pełne ryzyko i nie dałam jajek ! Jestem po 2-ch "połknietych bułeczkach" są naprawdę pyszne.  Ja dodatkowo polukrowałam ( cukier puder + śmietana 18 %) po wyjęciu z piekarnika.

    Mała uwaga: proszę dopisać dla niedoświadczonych cukierników kiedy "pomalować" bułeczki jajkiem i na jaką blaszkę (rozmiar) kłaść bułeczki z 45 cm powinno być ich ok 20 szt .  tmrc_emoticons.;)

     

    czesc,piszesz ze dodatkowo polukrowalas te buleczki,jak zrobilas ten luker?jestem ciekawy ,cukier puder + smietana 18 % ,mozesz podac recepture przygotowania tego lukru?robilas to w TM 31 ?Z gory dzieki

    Janusz

    Janusz - Djeppschach

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tak, w cieście nie ma jajek.

    Zgłoszony przez gabi49 na kwietnia 20, 2013 at 18:01.

    tmrc_emoticons.;) Cooking 1 Tak, w cieście nie ma jajek. Nie zawsze muszą być.  Bułeczki i nie tylko,   jajkiem smarujemy po wyrośnięciu a przed  włożeniem do pieca. Ja podaję poszczególne czynności w kolejności ich wykonywania, więc wydaje mi się ,że  to jest tak napisane. Ile ich wejdzie na blachę? Nie wiem, zależy od wielkości blachy i wielkości bułeczek.Ja piekę na blasze z piekarnika. To nie jest problemem. Układamy ile nam się zmieści, ale trzeba pamiętać, że one jeszcze trochę w piecu wyrosną.  Piekąc na małych blaszkach , trzeba czynność pieczenia powtórzyć.

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie miałam się zabrać do

    Zgłoszony przez ALICJA na kwietnia 20, 2013 at 15:27.

    tmrc_emoticons.~

    Właśnie miałam się zabrać do robienia bułeczek ale..... w przepisie na ciasto nie ma jajek ! czy to bułeczki bezjajeczne? Prosze o informację.  Pozdrawiam

    Poszłam  pełne ryzyko i nie dałam jajek ! Jestem po 2-ch "połknietych bułeczkach" są naprawdę pyszne.  Ja dodatkowo polukrowałam ( cukier puder + śmietana 18 %) po wyjęciu z piekarnika.

    Mała uwaga: proszę dopisać dla niedoświadczonych cukierników kiedy "pomalować" bułeczki jajkiem i na jaką blaszkę (rozmiar) kłaść bułeczki z 45 cm powinno być ich ok 20 szt .  tmrc_emoticons.;)

     

    alicja

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Po prostu rewelacja!!!!

    Zgłoszony przez kasiulka1412 na marca 19, 2013 at 18:31.

    Po prostu rewelacja!!!! Dziękuję! Zagości u nas pewnie nie raz w wielu odsłonach Love

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jeszcze raz bardzo, bardzo

    Zgłoszony przez gabi49 na marca 17, 2013 at 22:14.

    Big Smile Cooking 7 Jeszcze raz bardzo, bardzo dziękuję za ciepłe słowa i pochwały.  Życzę udanych , dalszych wariantów. Świetnie, że włączamy w te termomixowe  szaleństwa nasze pociechy!  Gratuluję najmłodszej Wykonawczyni!!!!

    GaBi


    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •   tak to wyszło ,zrobione

    Zgłoszony przez djeppschach na marca 17, 2013 at 19:39.

    Cooking 1  tak to wyszło ,zrobione przez nasza 15 letnia córkę,błąd ze nie daliśmy pod wypiek pergaminu,dlatego spody bułeczek były przypieczone dosyć mocno,cukier perlisty zastąpiliśmy przez dodatki do wypieków,jutro żona robi z masa czekoladowa,wyjdą tez na pewno super,za ten przepis należy się medal dla Gabi49 a raczej dla wnuczki i jej szwedzkiej koleżanki,wielkie dzięki.[[wysiwyg_imageupload:351:]]

    Janusz - Djeppschach

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • super nic dodać nic

    Zgłoszony przez djeppschach na marca 17, 2013 at 18:29.

    Cooking 1 super nic dodać nic ująć,mieliśmy problem z zakupem cukru perlistego,ale zamieniliśmy go dodatkami do ciast,wyszło nadspodziewanie dobrze,przepis jest super,kupione w sklepie mogą się schować,ze tak powiem,jutro następna wersja ,z czekolada na górze,ale dana już po pieczeniu,zdaje się ze znowu przybierzemy parę kilo,trzeba przerzucać się powoli na dietetyczne potrawy,pozdrawiam i dzięki za taki przepis. Big Smile

     

    Janusz - Djeppschach

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie wyjęłam z piekarnika

    Zgłoszony przez s_loneczko77 na marca 17, 2013 at 17:38.

    Właśnie wyjęłam z piekarnika bułeczki. Nie mogłam się jednak powstrzymać aby jednej nie zjeść gorącej. Są przepyszne  Love [[wysiwyg_imageupload:349:]]

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Rewelacja! Dzieki za cudowny

    Zgłoszony przez AniaJ. na marca 15, 2013 at 13:36.

    Rewelacja! Dzieki za cudowny przepis.Pozdrawiam

     

    'Jestes tym co jesz'

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ten przepis jest rewelacyjny

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na marca 15, 2013 at 11:37.

    Cooking 7Ten przepis jest rewelacyjny ,bułeczki są pyszne i mimo że nie mam cukru perlistego,szybko znikają z talerza Big Smile Love  Pozdrawiam serdecznie Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie delektujemy się

    Zgłoszony przez mcimonika na stycznia 12, 2013 at 19:38.

    Właśnie delektujemy się bułaczkami Big Smile , rodzina jest zachwycona, już trwają negocjacje, żeby jutro upiec je ponownie. Są wspaniałe.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •