3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Słodkie bułeczki z marmoladą różaną


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

Ciasto:

  • 20 gramów drożdży
  • 150 gramów mleka
  • 70 gramów cukru
  • 20 gramów oleju
  • 1 szczypty soli
  • 2 jajka
  • 320 gramów mąki
  • marmolada różana, ok. 12 łyżeczek
  • 6
    30min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wlać mleko, wsypać cukier i dodać drożdże. Podgrzać 2min/37st.C/obr. 1.

    2. Dodać olej, sól, dwa żółtka, przesianą mąkę

    3. Wyrabiać 2min/Blokada naczynia miksującego/Ciasto

    4. Ciasto przełożyć na obsypaną mąką deskę, lekko wyrobić, uformować wałek, następnie pociąć ten wałek na 12 kawałków. Uzyskane krążki należy rozwałkować na małe, dość grube placuszki.

    5. Na każdy krążek nałożyć niecałą łyżeczkę marmolady, zawinąć, następnie odwrócić go zaklejaną stroną do dołu, żeby podczas pieczenia się nie otworzył.

    6. W tym czasie nagrzać piekarnik na 180st. C

    7. Uzyskane okrągłe bułeczki rozłożyć w odległościach na wyłożonej pergaminem blaszce, przykryć ściereczką i poczekać 20 min. na lekkie wyrośnięcie.

    8. Roztrzepać białka, posmarować nimi wierzch każdej bułeczki i posypać gruboziarnistym cukrem.

    9. Piec 20min w 180st. C.

    Smacznego!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy