Składniki
16 porcja/porcje/porcji
na brownie
- 220 g suchej kaszy jaglanej
- 100 g oleju
- 6 jaj
- 250 g cukru
- 100 g kakao
- 125 g mleka
- 125 g jogurtu naturalnego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 g orzeszków ziemnych niesolonych
- 100 g rodzynek
-
6
1h 57min
Czas całkowity 1h 2minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
Kaszę wypłukać kilka razy, a następnie przelać wrzątkiem. Ugotować w wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu, do całkowitego odparowania wody. Wystudzić
Do naczynia włożyć orzeszki, rozdrobnić 4 s/obr.6. Przełożyć do innego naczynia.
Do naczynia włożyć wszystkie składniki z wyjątkiem orzeszków i rodzynek. Wymieszać 2 min/obr.6.
Dodać orzechy i rodzynki, wymieszać 10s/"Obroty wsteczne" /obr. 5. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 25x25 cm. Piec w nagrzanym piekarniku do 170*C przez około 55 min.
Brownie
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Podawać posypane cukrem pudrem np. z listkami melisy.
Uwaga: Brownie jest w środku mocno wilgotne, ale takie ma właśnie być!. Rośnie wysokie, ale potem opada, i tak też ma być
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzCiasto super, domownicy zachwyceni.
Ciasto super, domownicy zachwyceni.
przepis super troche zmieniłam, dodajac...
przepis super troche zmieniłam, dodajac miod/150g/ zamiast cukru , na wierzch posypalam zurawinę i płatki migdałow polecam warto sprobować:
Bardzo smaczne - zastąpiłam
Bardzo smaczne - zastąpiłam rodzynki, których nie lubię, żurawiną suszoną - pycha! Posypaam ją też na wierzch - nie opadła i pięknie się prezentowała.
Słodycz to kwestia gustu
Słodycz to kwestia gustu Proponuję dawkować cukier według uznania. Dla mnie jest w sam raz takie jakie jest
Meg
Ilość cukru stanowczo trzeba
Ilość cukru stanowczo trzeba zmniejszyć skoro to ma być zdrowe ciasto. Dałam 100g cukru kokosowego i 100g ksylitolu i jest za słodkie. Jako olej dałam kokosowy. Ciasto jest pyszne i na pewno jeszcze nie raz go zrobię. Może nastepnym razem zamiast kakao dam karob.
ja daję ok 110 dag cukru
ja daję ok 110 dag cukru trzcinowego i tez jest ok
Pozdrawiam
Agata
Rewelacja! Śmiało można dać
Rewelacja! Śmiało można dać mniej cukru.
Robię bardzo często, tylko
Robię bardzo często, tylko troszkę odchudzone - mniej cukru i mniej oleju, daję w zamian za to 1 banana, a cukier zamieniam na ksylitol.
NiE musi zachwycac wszystkich
NiE musi zachwycac wszystkich bezglutenowcy jednak je doceniają
Meg
Ciasto niestety nie
Ciasto niestety nie zachwyciło domowników
Moje niezmiernie pozytywne
Moje niezmiernie pozytywne zaskoczenie efektem końcowym było wprost porporcjonalne do rezerwy z jaką podchodziłam do tego przepisu W tej sposób przemyciłam kaszę jaglaną domowikom, którzy za nią nie przepadają! I zajadali ze smakiem! Zamiast cukru dałam miód (ok. 150 g), a zamiast kakao karob (ok. 70 g). Pięknie dziękuję za przepis!
Cieszę się bardzo i chyba
Cieszę się bardzo i chyba dzis zrobię
Meg
Najlepsze brownie jakie
Najlepsze brownie jakie jadłam Blacha znikła w ciągu 2 godzin: )
(Brak tematu)
Meg
Wspaniałe za każdym razem,
Wspaniałe za każdym razem, niezależnie jak pomyle proporcje Dziękuję za tak pyszny przepis!
Popekalo bo ma byc popękane
Popekalo bo ma byc popękane
Meg
Dobre, ale niestety całkiem
Dobre, ale niestety całkiem mi popękało z wierzchu. Następnym razem będę piec niżej.
Super, cieszę się, że
Super, cieszę się, że smakuje!
Meg
To ciasto jest przepyszne -
To ciasto jest przepyszne - smak, wygląd na wielki plus - wszyscy się zajadali więc na pewno będę je robiła częściej
Bardzo się cieszę, że
Bardzo się cieszę, że pierwszy wypiek z przepisowni robiony był wg mojego przepisu no i oczywiście, że się udał i że smakuje Pozdrawiam i życzę kolejnych sukcesów kulinarnych
Meg
Mój pierwszy wypiek z
Mój pierwszy wypiek z przepisowni i trafiony w samo sedno Ciasto rewelacyjne, zachwycona jestem nim nie tylko ja, przepis powędrował już w kolejne ręce
Nie mialam jogurtu -dodałam kefiru, nie miałam orzeszków- dodałam migdały. Mimo to ciasto wyszło idealnie Na górę wylałam roztopioną gorzką czekoladę, która spełniła tutaj chyba rolę przysłowiowej wisienki na torcie. Jednym słowem pychaaaaaa
Dziękuję za przepis (zabieram do ulubionych) i pozdrawiam
Mam nadzieję, że ta wersja
Mam nadzieję, że ta wersja również będzie smakowała
Meg
och znam to ciasto
och znam to ciasto czekoladowe. Jest pyszne i chetnie je robie przede wszystkim dzieciom
Często kakao zastępuje też karobem, dodaję mniej jaj i czasami bez proszku tylko sode ( wtedy nie wyrasta tak ładnie , ale smakuje podobnie) Chętnie wypróbuje z orzeszkami i rodzynkami, bo takiej wersji nie robiłam
pozdrawiam
Pozdrawiam
Agata